Bretagne pendant le week-end!

I dag landade pappa och Sofia här i Paris och medan de håller hus på flygplatsen över natten har jag packat en liten väska med de nödvändigheter man kan behöva på en roadtrip i Bretagne. Tidigt i morgon bitti beger jag mig ut till flygplatsen för att möta upp dem och för att påbörja resan. Stor risk för bloggtystnad under helgen.

Bon week-end!

Helgen med mamma och syster

Helgen tillbringades, som ni vet, med min kära mamma och syster. Konstigt nog fotade jag inte så mycket under deras besök utan försökte att njuta av sällskapet istället. Under den korta tid de var i Paris hann vi med att äta, besöka Notre Dame och Shakespeare & Co, äta lite mer, se Eiffeltornet och Trimufbågen, äta, besöka Louvren, shoppa och sedan avslutades allt med middag hos min värdfamilj.
 

Harry Potter: L'Exposition

I går, onsdag, åkte Kajsa och jag till Harry Potter-utställningen här i Paris. Den var helt magisk trots att den var mindre än vad jag trodde. Efter att ha vandrat runt där inne (från det ögonblick vi ställde oss i kö med vår "time slot" och vi var ute igen hade endast en timme och 15 minuter passerat) åkte vi hem till våra hoods igen där vi köpte snacks för att sedan promenera hem till Johanna där hon och Maria bjöd på chili con carne och tjejkväll! Så mycket bättre kan en onsdag inte bli.
 

Tjejhelg i staden

Nu ska jag alldeles snart dra på mig skorna och sätta mig på tåget för att åka till flygplatsen. I helgen kommer nämligen min mamma och syster och hälsar på mig i Paris, något jag längtat efter sedan januari då biljetterna bokades. Helgen kommer mest troligt innehålla de vanliga turistsakerna, men även sena kvällar så jag räknar inte med att ha så mycket tid över till bloggen!
 
Sydney, 28 december 2013.

Versailles

I dag åkte de två smålänningarna (vid det här laget lär ni nog veta att det är Kajsa och Maria) och jag till Versailles. Vädret var fantastiskt och även om det var mycket folk märktes det knappt på det stora området. Vi började besöktet med trädgården (självklart var det restaurationer och lyftkranar överallt) där vi åt picknick och sedan vandrade runt en stund innan vi gick in i själva slottet. Besöktet avslutades på Angelina, ett café som står med på min bucketlist, där vi drack deras berömda varma choklad och delade på en tarte au citron.
 

Luxure in Paris

I dag åkte jag in till Paris med de två smålänningarna (Maria och Kajsa) igen. Den här dagen stod shopping på schemat och jag lyckades få med mig några nödvändigheter, bland annat ett par nya svarta jeans. Något som inte var så nödvändigt men ändå fantastiskt var att jag äntligen tog steget att köpa macarons från Ladurée och jag är så glad över min vackra lilla låda med de välkända macaronsen!
 
Smakerna jag tog var, från vänster: Citron Passionsfrukt, Karamell med flingsalt, Hallon, Pepparkaka, Choklad och Vanilj.

Färgglad dag i Paris

I söndags åkte Maria och jag in i Paris igen, denna gång för att titta på Color Run. Ett helt fantastiskt spektakel och jag och Maria var ganska snabbt överens om att vi ska delta så fort vi kan! Maria var dock rätt otålig och dränkte sig i färg trots att hon inte deltog i just detta lopp. Lunch intogs på fantastiska Paradis du Fruit i La Defense följt av lite häng i det fantastiska vädret Paris bjuder på!
 

Högt, högt här uppe

I lördags åkte de två smålänningarna, Maria och Kajsa, och jag upp i Triumfbågen. Fantastiska vyer, men jag måste ändå säga att jag föredrar utsikten på kvällen. Efter vi tagit oss ner på marknivå igen strosade vi lite längs med Champs Elysées innan vi drog oss till Notre Dame-området för lunch, fika och besök på den lilla pärlan, Shakespeare & Co!
 
Klassikern Croque Monsieur, eller som svensken säger: varm macka.
Pianorummet på underbara Shakespeare & Co och självklart även deras katt Kitty.

Börjar lov med fantastisk helg

Så har det tredje och sista lovet börjat här i Paris. Min yngsta har åkt till sin farmor och den äldre har tennisläger den första veckan, vilket innebär att jag bara jobbar efter klockan 17 med undantag för skjutsen till tennislägret klockan 9 på morgonen.

Min helg har varit en helt fantastisk start på lovet som jag har så många fler roliga saker inplanerade! Jag får två finbesök och utöver detta hoppas jag att Paris kommer fortsätta att bjuda på lika fantastiskt väder som den senaste veckan. Jag ska lägga ut vad jag gjort i helgen, men det kommer först i morgon då jag tänkt dränka trötthet och huvudvärk i en film.

À demain!
 

Jeudi

Jag ber om ursäkt för tystnaden här på bloggen, det har helt klart att göra med det fantastiska sommarväder Paris bjuder på. Jag har tillägnat tiden åt varma kvällspromenader istället.

I dag har jag flugit och flängt över hela Paris. Började dagen med en shoppingrunda inne i Paris med min österrikiska vän Laura innan jag sedan åkte ut till Saint-Germain-en-Laye för att äta lunch med ett gäng tjejer. Jobbdagen flöt på rätt bra, hade bara en episod var med pojkarna då jag kände irritationen komma krypande, helt klart ett framsteg.
 
Fina Maria undrar vilken galette och crêpe hon ska välja...
Själv hamnade jag med Galette du Jour (dagens galette) som innehöll rökt skinka, chèvre, crème fraîche, sallad och mozzarella!
Till efterrätt blev det en Copacabanana (säg det snabbt tio gånger om du kan): banan, choklad och vaniljglass!

Bomber och diner i Paris

I dag njöt jag av en väldigt långsam morgon och förmiddag innan jag vid 15-tiden drog mig in till Paris med Hanna och Maria. Väl uppe från underjorden inne i centrala Paris var det något sportevenemang och rökbomber smällde nära oss (ett tag trodde vi det var en riktig bomb) och kravallpoliserna sprang runt i full insatsutrustning. Folkmängden var galen och sirena tjöt i kör. Vi flydde rätt snabbt in på ett amerikanskt diner där vi sedan satt och pratade oss hesa i timmar. Fantastiska tjejer som fick upp mitt humör till topp så jag såg ut så här resten av dagen:
 

Veckan som har gått

Min vecka har verkligen varit helt ointressant. Trots att jag var ledig både söndag och måndag gjorde jag inget annan än springa, titta serier nere i min källare, gjort läxor och bara rått om mig själv.

Det största som har hänt i övrigt här i Paris är att sommarvärmen är här. Pang sa det och vi njuter nu av strålande sol och runt 20 grader varmt. Fransmännen går fortfarande i dunjackor (vissa i alla fall) och även jag har svårt att vänja mig vid detta väder. Det betyder dock inte att jag inte hoppas på att det ska fortsätta!
 

Påskafton på IKEA

I dag var vi ett stort gäng som hoppade på en gratisbuss hem till Sverige. IKEA stod på schemat för att äta påsklunch och gömma påskägg i visningsrummen. Trots att IKEAs påsklunch var en stor besvikelse hade jag en otroligt bra dag med gänget!
 
Gänget från två olika håll. På denna bild från vänster: Merel, Johanna, jag, Kajsa, Hanna, Filip, Fatima, Sara och Maria. Lovisa tar bilden.

Det här med jag och dörrar...

I Australien blev jag inlåst i garaget.

Nu var det toaletten. När jag trycker ner handtaget händer ingenting. Det tar inte stopp. Jag kan snurra handtaget 360 grader utan att det hjälpte det minsta.

Hjärtat slår högljutt. Tvättmaskinen går i rummet bredvid. Jag ropar lite halvförsiktigt på farmorn som anlände tidigare i dag. Inget svar. Ropar högre samtidigt som paniken kommer krypande. Ska jag behöva sitta där hela natten? Varför tog jag inte med mig telefonen? Man ska alltid ha med sig telefonen, överallt!

Tack och lov vaknade farmorn och kom och släppte ut mig. Sedan kom även min värdpappa och frågade vad i hela friden som stod på. Nu hävdar han att han har fixat dörren men jag är osäker på om jag kommer våga tro på detta.
 
I övrigt har min dag innehållit skola, amerikansk lunch (med Hanna, Lovisa, Filip, Aubrey och Aubreys kompis) och sedan helt problemfritt jobb. En riktigt bra dag fram till denna olyckshändelse nu på kvällen, även om det blev till en rätt rolig grej. Det värsta är dock att jag måste på toaletten igen.
 

Joyeux anniversaire!

I dag var det en stor dag, 9-åringen har nämligen fyllt tvåsiffrigt. Jag hämtade honom som vanligt på skolan 16.00 och sedan gick vi hem för trumlektion. Efter lektionen hade påskharen kommit tidigt och lämnat små chokladägg i ett (eller var det harlortar?) spår som ledde in till köket där det låg ett paket på bordet. Han ska få odla små dinosauriefiskar vilket han var helt överlycklig över. Det bästa av allt var att mina värdföräldrar smet tidigare från jobbet för att äta på vår stammisrestaurang runt hörnet!

Tyvärr har jag inte en enda bild på detta utan bjuder på en gammal goding från Paris. Jag ska försöka fota på lördag då vi firar stort med farmor, farfar och mormor på samma restaurang igen.
 
Grattis, min lilla pussgurka!