09:52

Att ens börja skriva en essä om manligt och kvinnligt på 40 minuter (minus tio eftersom det tar så lång tid att logga in på skolans datorer) känns hopplöst. Istället hamnar jag på 9gag.
 
Nu måste jag stänga ner datorn, men vill bara säga att det här är min humor. Helt random repliker från människor:
 

Terra Australis

Australia. Namnet Australien kommer från det latinska ordet australis, som betyder sydlig. Legender om ett sydligt land, Terra Australis, cirkulerade redan så tidigt som under Romarriket. Legenderna var vanliga i medeltida geografi, men baserades inte på någon faktisk kunskap om kontinenten. Det nederländska adjektivet australische, i betydelsen sydlig, börjades användas redan runt 1638. Alexander Dalrymple var den första skribent som använde ordet "Australia" i en av sina böcker som publicerades 1771. Dock syftade han inte specifikt på landet Australien utan hela södra Stilla havsområdet. Matthew Flinders gjorde namnet "Australien" mer välkänt, efter att han 1814 släppt boken A Voyage to Terra Australis. 1817 rekommenderade guvernör Lachlan Macquarie, som använde ordet i sina rapporter till England, att man skulle göra ordet officiellt. 1824 gick detta förslag igenom, och landet fick då officiellt sitt namn, Australien.
 
Texten är hämtad från Camillas blogg. Hon var själv au pair i Sydney från juli 2010 till okänd månad och backpackade som avslutning. Hon är en av de personer som inspirerat mig till det äventyr jag drömmer om. Hennes blogg är riktigt bra för oss blivande au pairer!
 
Terra Nivium möter Terra Australis.

"Du har inte funderat på Nya Zeeland?"

Jajamen, det där var vad min mamma sa idag efter middagen. Anledningen? Hon vill dit! Nya Zeeland är hennes drömresemål och om jag jobbar i NZ så har hon en anledning att åka dit. Men nej, mamma lilla, jag står fast vid Australien. Nya Zeeland tar jag förhoppningsvis på hemvägen.
 
Just nu sitter jag och läser igenom en blogg om aupair-livet i Sydney, Australien. Har även börjat klura på en profil till aupair-sidor och ska försöka lägga ut den snarast. Nervöst? Oh ja. Det börjar kännas så verkligt, som att det verkligen är bestämt. Men det är det ju inte. Långt ifrån. Men jag vill se om det är möjligt.
 
Två kompisar till mig har anmält sig till EFS Study Abroad. London, september 2013 för dem. Om de kan så kan väl jag? Eller?

Matematik E

Det är roligt när alla regler inom matten ändras. Tallinjer blir talplan, negativa tal under roten blir möjligt... Snart får vi väl dividera med noll också (det elfte budordet: du skall icke dividera med noll).


Gåva från en vän

Bor hos min kära vän M i veckan. Så nu planerar vi middagarna och jag fick en chokladmuffin i välkomstgåva <3

Stockholm i mitt hjärta

Så är ännu en helg i Stockholm över. Snart i alla fall. Just nu väntar lite matte och sedan ett flyg norrut.
 
Igår var jag på stan med syster. Vi klämde in Science Fiction bokhandeln och lite jeansletande innan vi och resten av familjen gick på teatern Natascha Kampusch, som handlar om hennes tid efter hon rymde. Tyvärr fick den inte mer är 2,5 i betyg av mig, skådespelarna var helt suveränt bra men själva teatern var ganska seg och jag höll faktiskt på att somna bitvis.
 
Efter lite häng på konstnärsbaren åt vi middag på Italiano, sjukt mysigt! Extra plus för att hela familjen var med, plus min brors flickvän och mina syskons riktiga pappa. Mysigt värre, god mat gör det inte så mycket sämre.
 
Kvällen i bilder:
 
Doctor Who-prylar i mängder!
Slog till på en TARDIS-nyckelring och en bok om min favoritmedhjälpare! Värt vartenda öre...
Rail på plattan. Vill åka skidor NU!
Suddig kvällsbild, på väg till KB efter teatern.
Åt melon och prusciotto till förrätt, grillad lax med smörstekt spenat och olivoljeslungad potatis till varmrätt.
 
Nu, matte E! Någon sjöng precis väldigt vackert utanför mitt fönster...