Slut på finbesöket

Så har jag lämnat av Lisa på flygplatsen, sex dagar fick vi tillsammans varav fyra heldagar fyllda med turistaktiviteter. Trots ömma fötter och lite lätt utmattning har jag haft det helt fantastiskt bra med min fina vän. Hennes blogg med hennes egna intryck och tankar om besöket hittar ni här
 
I morgon kommer värdfamiljen hem från alperna och efter lovet börjar allvaret igen. Bring it on.

Äventyrets fjärde dag

Den sista heldagen tillsammans steg vi upp tidigt för att åka till katakomberna. Där stod vi i kö i ungefär en timme och 30 minuter (om inte längre) innan vi påbörjade vår promenad bland alla skelett. Personligen tycker jag att det hör till en av de bättre turistattraktionerna i Paris då det var mäktigt, även om man blev mätt på all död efter ett tag.
 
Sedan var det dags för ett nytt försök på Louvren och tack och lov var kön betydligt kortare. Här, i Lisas himmelrike, tillbringade vi några timmar innan vi gäspandes tog oss hemåt igen.
 

Äventyrets tredje dag

På schemat stod både Louvren och Musée d'Orsay, men när vi såg kön till Louvren... Då ballade vi ur. Kön till säkerhetskontrollen ringlade sig fram, förmodligen en kombination av att det var onsdag (Louvren är stängd tisdagar), regn och dessutom skollov. Istället vandrade vi över Pont des Arts och längsmed Seine till Musée d'Orsay där vi tillbringade några timmar med Van Gogh och Monet.
 
Efter lunchen besökte vi Notre Dame och självklart, min pärla i Paris, Shakespeare and Company. På den lilla, urmysiga, engelska bokaffären tillbringade vi någon timme då regnet droppade utanför och ingen av oss kom tomhänt därifrån. Helt klart min lilla skatt i Paris!
 

Äventyrets andra dag

I morse vaknade jag rätt och var rätt mör i kroppen, men det var bara att bita ihop. I dag stod Montmartre och shopping på schemat så vi inledde dagen med att besöka Sacré Cœur. Tyvärr var det fotoförbud inne i den maffiga katedralen så dagen blev rätt fattig på bilder.
 
Sedan åkte vi till den stora shoppinggatan Rue de Rivoli där vi åt lunch och sedan började vår shopping. Sephora, H&M och Monki besöktes, resten tar vi på torsdag. Middag intogs på värdfamiljens stammiskrog precis runt hörnet och nu laddar vi upp med godsaker för en film.
 
Bonsoir!
 

Äventyrets första dag

I dag har dagen verkligen varit fylld av turistiga saker. Vi började dagen med Triumfbågen för att sedan vandra till Eiffeltornet genom mitt skolområde. Sedan, som de turister vi är denna vecka, åkte vi självklart upp i Paris' ikon. Vädret var strålande solsken (med en liten skur när vi stod i biljettkön) men när vi väl nådde toppen blåste det (även på marken), haglade och var världens busväder. Efter en sen lunch besökte vi sedan Pont Bir-Hakeim, mer känd som bron från filmen Inception, och även Paris egna Frihetsgudinna.
 
Här ömmade mina fötter extremt mycket så vi åkte hem för en vilostund och middag innan vi återigen drog oss in till storstaden. Denna gång bar det upp i Triumfbågen där vi kunde titta ut över ett upplyst Paris och ett blinkande Eiffeltorn.
 

Finbesök i staden

I går morse lämnde värdfamiljen mig och katten för att tillbringa en vecka i franska alperna. Hur utnyttjar man då denna möjlighet på bästa sätt?

Jo, i dag åkte jag ut till flygplatsen Charles de Gaulle för att hämta min fina vän Lisa som kommer tillbringa hela sex dagar här i Paris med mig! Vi kommer göra alla turistsaker och bara må väldigt gott. I dag har vi inte hunnit eller haft orken att göra något annat än att ta oss hem till mig från flygplatsen, lagat mat och bara pratat av oss. I morgon börjar äventyret!
 

Lov, strålande lov

Vi har nu nått mitten av första lovveckan här i Frankrike och jag måste säga att det är fantastiskt även om det inte, just nu, ger mig något att blogga om. Så här ser mina dagar ut:

8.00 - kliver upp, klär på mig och äter frukost med pojkarna.
8.45 - kör pojkarna till tennisen.
9.00 - hemma igen och jag har fritid. Den tillbringar jag framför serier och genom att läsa.
16.50 - kör till tennisen för att hämta pojkarna.
17.10 - hemma igen och jag sitter och läser i soffan medan pojkarna gör läxor, spelar dator eller umgås med sin farmor. Farmodern lagar även middagen och jag hjälper självklart till med att plocka undan, men som ni förstår är det mest fritid för mig här med.
20.00 - mina värdföräldrar kommer hem och jag är officiellt ledig även om det känns som att jag varit det hela dagen.
 
Tyvärr åker farmodern hem till Strasbourg i morgon så då blir mitt jobb lite mer avancerat igen. Middagen blir återigen mitt ansvar och jag har ingen att öva min franska på vid lunchen. Trots detta tror jag att jag och pojkarna kommer klara oss fint tillsammans.

Lördag 14 februari

Efter en rätt händelselös vecka blev det äntligen lite action i går kväll. Runt 18-tiden drog jag och Hanna oss mot Lovisa för en myskväll med sushi och film. Väl där tog det närmare två timmar och många svordomar för oss att beställa sushin innan vi gick och handlade allt som behövs inför kvällens (alltså i dag, söndag) tacomiddag. Sedan fick vi äntligen avnjuta vår välförtjänta sushi och mysa framför en film. En perfekt myskväll med två fina vänner, helt enkelt.
 
Nu är det lov i två veckor och vilken sekund som helst kommer farmodern att ramla in genom dörren. Första veckan av två kommer jag att jobba, men pojkarna är på tennisen 9-17 och farmodern kommer mest troligt vilja ha hand om middagen... Ja, ni hör ju! Min jobbvecka kommer nog inte vara så mycket att hänga i julgranen.
 

Bon week-end

Barnen och jag är nog lika glada varje fredag. Fredag betyder helg. I går firades det med skola (som varje fredag), storstädning av min källarvåning (som inte sker inte varje fredag) och sedan, den stora höjdpunkten, musslor i Saint-Germain-en-Laye med Johanna, Maria, Hanna, Fatima och Merel. Fantastiskt gott och trevligt, absolut en av de bästa måltiderna här i Frankrike!
 
I dag har jag mest legat i mitt rum och chillat, men även lyckats göra av med en hel del pengar då jag bara skulle köpa nödvändigheter i La Defense... H&M är mitt IKEA; jag kommer alltid ut med saker jag inte skulle köpa. I morgon är det sista dagen på helgen, let's make the most of it!
 
Moules à la Persillade - musslor med vitt vin, persilja, lök, vitlök och vitlökssmör!

En frisk 21-åring

Så vad har egentligen hänt sedan sist?

Ingenting som inte inkluderar jobb (alltså en 9-åring i trotsåldern) eller sjukdom. Lördagen den 31 januari var min födelsedag och jag firade, numera traditionsenligt då det hänt två år i rad, min 21-årsdag hos läkaren. Lite mediciner, bland annat en ljuvlig hostmedicin som faktiskt gör skillnad, och jag mår så mycket bättre. Från hög feber, sömnlösa nätter och total utmattning till något som faktiskt är hanterbart. Lite hosta och ingen energi kan jag hantera.
 
Livet går vidare, jag var i skolan i går och jag är extremt less min isolation i huset. I helgen kommer jag leva rövare så det står härliga till.