Je habiterai à Paris!

Ja, för er som inte kan franska säger nog rubriken inte så mycket. Men översatt till svenska betyder det "jag ska bo i Paris", vilket är precis vad ska göra.
 
I slutet av augusti påbörjar jag mitt nya au pair-äventyr, i brist på bättre och nyttigare saker att göra. Jag kommer bo hos en familj strax utanför Paris (närmare Paris än vad jag bodde i förhållande till Sydney) och ta hand och två pojkar som är 9 och 12 år gamla. I Paris kommer jag också plugga franska, på vilken skola och var har jag inte bestämt ännu, men man kan inte planera allt här i livet.
 
Jag tror att detta äventyr kan bli både tuffare och enklare än det tidigare. Jag kommer vara närmare hem och i samma tidszon, vilket kommer kännas skönt men samtidigt är det lättare att ge upp när det är en tuff dag. Jag kommer jobba mer än vad jag gjorde i Sydney, men det är inte svårt då jag inte jobbade många timmar i veckan där. Vad som kommer bli tuffast av allt, tror jag, är att jag inte behärskar det franska språket som jag gjorde med engelskan när jag kom till Australien. Jag har läst franska i fem år, men på två år har jag glömt det mesta.
 
I övrigt tänker jag inte jämföra Sydney med Paris, det är två helt olika äventyr och inget kommer kunna slå det andra. Nya förväntningar och förhoppningar, planer, mål och bucketlists.
 
Välkommen att följa med mig på min nya äventyr!

Den närmaste tiden och framtiden

Som ni ser går redigeringen av bilderna inte så bra, mest för att det är extremt tråkigt. För er bloggläsare som väldligt gärna vill läsa om min och Saras resa längs med östkusten och se bilder från den kan läsa här, jag ska också lägga upp inlägg så småningom.
 
Vad är det som tar sådan tid då? Jo, jag är ju beroende av Netflix, det erkänner jag. Sen jobbar jag. Utöver denna tid går mycket åt till att leta ny värdfamilj.
 
Ja, ni läste rätt. Jag gör det igen. Denna gång blir det Frankrike!

Back in northern Sweden

Efter en helg i Sveriges huvudstad är jag tillbaka i Norrbotten igen. Tanken är att restan av bilderna från Nya Zeeland ska komma upp och sedan ska jag börja visa bilder från östkusten.

Redigeringen och uppladdningen tar sin lilla tid, håll ut.

Sverige

Jag ber om ursäkt om bloggtystnaden. Jag har fått ett ohälsosamt förhållande med Netflix, Pretty Little Liars och Game of Thrones och bloggen har blivit lidande.
 
Det är många blandade känslor över att vara tillbaka. Jag saknar Sydney, familjen och livet där borta så det gör ont, men samtidigt känner jag mig avslappnad för första gången på länge. Även om jag var avslappnad där borta så är det en helt annan känsla att vara tillbaka i Sverige igen.
 
Hemresan gick bra, med undantaget att jag blev avstulen min kamera. I över 36 timmar var jag på resande fot och den 23 maj landade jag i sommar-Sverige. 27 grader varmt i Stockholm och 25 uppe i Piteå. Eftersom vår bil dog längs efter E4:an så hade jag ingen som mötte mig på flygplatsen, men när min syster väl lyckades ta sig dit fick jag både present och namnskylt.

Livet i Sverige har än så länge varit ganska händelselöst. Netflix, familj och kompisar fyller mina dagar och jag klagar inte alls på det. Till helgen åker jag ner till min pappa i Stockholm och sen ska jag försöka ta itu med livet igen.

Bilder kommer fortsätta leta sig upp på bloggen igen, både från Nya Zeeland och Australiens östkust.

Tack till alla som följt mig på min resa! Stanna gärna kvar, för till hösten bär det förmodligen av igen...