Balen är räddad!

27 grader i dag. Utlandsvärme.
 
Spenderade dagen i Södra Hamn med M och sedan tog vi en tur på stan. Där hittade jag äntligen min balklänning. Tyvärr mötte vi den i dörren, i alla fall den färg jag helst hade velat ha. Nu fick jag nöja mig med vitt, men jag älskar den verkligen. Den är underbar! Så skönt att äntligen ha det klart. Ingen mer ångest över det. Nu saknas bara lite små detaljer.
 
Fruktsallad i Södra Hamn

Au pair-nyheter och träningsprogram, 30/5

Det där inlägget där ni gärna fick avslöja vem ni läsare är funkade inte så bra, är ni fega? I dare you, kommentera om ni vågar.
 
Kan tänka mig att det är riktigt tråkigt att läsa om min träning, men eftersom jag bara legat och solat hela dagen finns inte mycket att säga. Delar därför upp detta inlägg i två delar, läs det ni orkar och vill.
 
I dag fick jag mitt första positive reply på aupair-world! Känner mig väldigt glad även om det säkert inte blir den familjen. Någon tycker i alla fall om min profil! Familjen var svensk/australiensk och bor strax utanför Sydney, verkar riktigt bra men skrev att de behövde en au pair tidigare än vad jag sa att jag kan åka. Jag erbjöd mig dock att åka tidigare, så får vi se vad de svarar.
 

 
I dag träffade jag även en PT som lade upp ett träningsprogram åt mig. På mitt gym finns det två personliga tränare, en som fokuserar mer på maskiner och den andra är mer för crossfit och funktionell/alternativ träning. Det var den andra som jag fick tid med och jag kände från första stund att det var helt rätt. Han måste ha trott att jag var helt galen eftersom jag dumlog hela tiden, men jag kände verkligen i magen att detta skulle bli hur roligt som helst. Efter planering och genomgång av de olika övningarna körde jag igenom programmet och magkänslan var helt rätt. Jag älskade varje sekund.
 
Programmet blev ett intensivt cirkelpass, alltså crossfit-inspirerat (surprise surprise)! Jag jobbar med tre cirklar med tre övningar i varje. Jag gör alla tre övningar i cirkel 1, vilar 30-40 sekunder, kör nästa varv, vilar och sedan ett tredje sista varv. Likadant med cirkel 2 och 3. I slutet slängde han även in ett konditionsblock på crosstrainer.
 
Cirkel 1:
 
TRX, rodd + axellyft (rygg + armar, TRX är icke-elastiska band som är fastmonterade på väggen)
Hantelpress (axlar)
Step up på bänk (ben)
 
Cirkel 2:
 
Bicepscurl med benlyft (biceps, benlyft gör att man måste spänna magen för att kunna hålla balansen)
Dips på bänk (triceps)
Thrust med kettlebell (armar + ben)
 
Cirkel 3:
 
Plankan på boll (mage)
Situps med benkram (mage)
Helikoptern (rygg)
 
Så varför skriver jag detta? Ingen aning. Delar med mig av min glädje kanske. Ni kan dock få tycka synd om mig när jag kör cirkel 3, jag är pinsamt svag i bålen.

Vem är ni?

För ett tag sedan anslöt jag min blogg till Google Analytics. Frågan är, är det någon som vågar avslöja vem de är? Släng in en kommentar i såna fall, jag bits inte! :)
 

Sommar, sol, jobb och träning

Hade fysiklektion på "Stureplan" idag, det är verkligen sommarväder! Redovisade boken E=mc2 som alltså handlar om Einsteins kända relativitetteori.
 
Solen skiner, drygt 20 grader i skuggan och jag bara njuter. De ringde från jobbet i dag och frågade om jag vill börja jobba tidigare i sommar, alltså redan veckan efter studenten. Självklart var svaret ja men jag har nu kommit på att jag åker till Stockholm på torsdagen den veckan. Ingen koll som vanligt. De skulle hursomhelst återkomma senare, så då får jag väl försöka komma ihåg att nämna det!
 
Har även varit en sväng förbi gymmet och tecknat ett årskort! Äntligen är jag av med mitt klippkort och det känns som en nystart, en nytändning att bara ge gärnet. Jag har varit lite snål med kortet tidigare, men nu ska jag verkligen inte snåla och ta varje ledig stund jag har. Minst tre gånger i veckan är dealen jag har med min pappa, lär nog inte vara några problem. Passade dessutom på att boka upp en PT-tid redan till i morgon, otroligt nervös men väldigt peppad! Så lycklig över att verkligen komma igång med träningen!
 
Gårdagens Instagram-bild från Stureplan i Norra Hamn då jag och E låg och solade under håltimmen. Göttans!

Varför just jag?

På väg in genom dörren i dag känner jag hur det studsar till i mitt hår. Drar handen genom det men känner inget. Går sedan in på toaletten och drar av mig tröjan för att duscha efter dagens träningspass...
 
En spindel ramlar ner på golvet och kryper snabbt i skydd.
 
Den.
Var.
Innanför.
Min.
Tröja.
 
Vad vill spindlarna mig!?

Lite kryptiska tankar om framtiden

Jag har varit lite tyst på au pair-fronten ett tag. Jag letar familjer för fullt, problemet är att det inte är lika många Australienska familjer som letar än.
 
Jag skickar meddelanden och ansökningar för fullt. Får inte mycket tillbaka, inte ens negativa. Det är som om de försvinner ut i cyberspace och aldrig hittar fram. Jag har hittills inte fått ett enda positivt svar vilket känns väldigt tråkigt. Det enda "seriösa" mailandet jag har gjort är med franska familjer ett tag tillbaka.
 
Som det ser ut nu är det mycket som påverkar min framtid. Det är inte bara mina val, utan även vissa personer i mitt liv påverkar mig. Just nu går jag igenom en tuffare period och min dröm om Australien beror på om jag går segrande ut ur den striden (vilket jag verkligen hoppas och tror att jag kommer göra). Jag är ledsen över att jag är så kryptisk, men det är faktiskt allt jag kan berätta. En vacker dag kanske jag kan avslöja mer.
 
Och om jag inte går segrande ur striden då? Vad händer om jag förlorar? Min dröm om att resa tar nog inte slut då. Om Australien inte känns som en möjlighet kommer jag söka mig till ett land närmare hem, förmodligen Frankrike, så jag lättare kan ta mig hem om det behövs.
 
För vissa personer är man redo att vandra tusen mil genom ogenomträngliga miljöer, medan vissa personer redan finns nära och de håller man nära när det behövs. Även om det innebär att drömmar läggs på is.

När det pirrar hela vägen ner i tårna

Ni vet när man blir så rädd att känslan pirrar hela vägen ner i tårna?
 
Jag skulle värma en paj i micron.
 
Tittade upp. 
 
Sen valde jag att vänta med att värma en paj i micron.
 

Skam den som ger sig

En heldag med jobb! Ibland har jag bara velat ge upp och åka hem, men skam den som ger sig och jag kan ju inte bara ge upp så fort det blir lite tufft. Det som får mig att fortsätta är de där underbara ögonblicken då allt fungerar och stämmer överens, då allt är ljust och fint. Det är ett givande jobb under de ögonblicken. Men 12 timmar är ett väldigt långt pass, så jag är lagom trött i bollen nu. Ögonlocken faller ihop.
 
Jag har alltså fått jobb som personlig assistent åt min kommun i sommar. Jobbar i vikariepoolen och eftersom det var brist på folk så fick jag rycka in redan nu.
 
Hittade en kompis när jag cyklade hem...

Dagens mat


Jobb och trerätters

Lite bloggtystnad nu... Anledningen? Jag har jobbat!
 
Fredagen ringde de klockan 11 och frågade om jag ville gå introduktion under eftermiddagen, lördag dag och sedan jobba söndag. Så fredag efter skolan knatade jag till jobbet och introducerades mellan 14 och 1630 (fast jag fick lön till 1800) och i dag har jag hjälpt till lite mer från 900 på morgonen till 1500. I morgon väntar ett 12-timmarspass, från 850 till 2110!
 
Eftersom både jag och mamma jobbar i morgon firar vi morsdag i dag, så jag lagar en trerätters middag till min kära mor! På menyn står (mini)västerbottenspaj med olika skinkor och korvar till förrätt (tapastallrik), laxpasta med zucchini till varmrätt och till efterrätt blir det mörk- och vit chokladmousse!
 
Börjar i fel ände... Smälta choklad till efterrätten!

Onsdag, bendag

Har nu gosat ner mina trötta ben i sängen, det är de värda.
 
Benböj med fria vikter
Abduction
Adduction
Vader
Benpress
 
Sista setet i benpressen höll jag inte på att klara av att lyfta den vikt jag normalt har och jag ramlade ur den sedan. Hoppas på rejäl träningsvärk i morgon! Gjorde även en grym uppvärmning, konditionen börjar äntligen hänga med igen!
 
Efter att ha varit på min kusins dansföreställning sitter jag nu här och ska rimma på engelska, men min hjärna har tagit sommarlov (jag skrev till och med hjärna med g, gärna...). Får se hur det här slutar!

Hallå tiden!

Sista gymnasieprovet skrivet. Sista inlämningen inlämnad.
 
Jag ska vara helt ärlig och säga att jag sörjer lite. Och nu då? Vad ska jag nu fylla min tid med? Hur kommer mitt liv se ut nu?
 
Skolan har varit en stor del av mitt liv, om inte rentav hela mitt liv, i 12 år. 12 hela år! Det känns lite sorgligt att den tiden nu är förbi. Vart tog den vägen? Det sa bara poff så var den borta.
 
Så vad fyllde jag dagens tid med? Dammsög hela huset. Rensade bland mina skor. Räfsade gräsmattan. Såg lite serier. Slappade.
 
Vad kommer jag fylla morgondagens tid med? Klippa gräset. Städa mitt rum. Träna. Se min kusins dansföreställning.
 
Vad kommer jag fylla torsdagen med? Träna. Se Criminal Minds. Slappa. Känna mig extremt lat vilket kommer leda till mer träning...
 
Fredagen? Träna.
 
Lördagen? Träna. Umgås med vänner.
 
Söndagen?
 
Ja, jag tror nog ni ser ett mönster.

Season finale

Så här känner jag mig just nu:
Hallå..?
Doctor Who säsongsavslutningen..?
MINDFUCK!!!
Åh herregud...
Men, kan de verkligen göra så här...?
Vad nu?
WTF?
AAAAH!!!!
 

Om ni inte ser Doctor Who, gör det. Det började 1963 och det gjordes 27 säsonger fram till 1989. Sedan började det om 2005 och nu har alltså säsong sju precis avslutats. Den 23 november är det 50-årsjubileum (jag måste vänta SEX månader innan upplösningen på cliffhangern!). Jag har bara sett Doctor Who Revived, alltså från 2005. Första säsongen är inte så bra, men kämpa på. Under avsnitten The Empty Child och The Doctor Dances så börjar man få en hum om vad DW handlar om och kärleken till den här mystiske mannen börjar utvecklas. Men det är först under säsong två man verkligen fastnar. Men vad handlar DW om och varför ska man se det? Den här texten sammanfattar det ganska bra:
 

Så, där har ni en liten lektion i DW, jag har nu delat med mig av min fandom. Och sen ett litet citat:
 
Var vill ni börja...? Vart vill ni ta vägen? Allt är möjligt med Doctor Who.

När sommarvädret möter verkligheten

Efter några timmar i solen med religionsboken beger jag mig in i duschen och sedan vidare mot bion. Lite trist kanske att sitta inne i en biosalong då det är över 20 grader i skuggan, men när vi bokade skulle det regna i dag. Liars. Tror det kommer bli suveränt i alla fall!
 
Sen i kväll blir det hockeyfinal, Sverige-Schweiz. Tippar på förlust med 4-1, men då har vi åtminstone ett silver (otroligt nog)! Fast som man brukar säga, man vinner inte ett silver, man förlorar ett guld...
 

ESC13

Grym produktion av SVT måste jag säga! Snygg grafik, bara några minimala misstag och väldigt bra öppningsnummer och mellanakter i både semifinalerna och finalen. Dessutom var det ju väldigt roligt att Danmark vann, för enligt mig var den absolut bäst! Min topp fem (som blev topp sex):
 1. Danmark (kommentar överflödig, bara en sjukt bra låt som fastnar)
 2. Nederländerna (älskar Anouk, lite besviken på låten till en början men hon fick ändå en röst av mig)
 3. Frankrike (väldigt bra låt. Tyckte dock att den var bättre i början av låten än i slutet)
 4. Malta (tyckte den var skön och doktor Feelgood var ju så gullig, haha!)
 5. Finland (har aldrig varit ett fan av elektroniskt, men den här tyckte jag om!)
 6. Ungern (väldigt mysig låt, enligt mig. Härligt gung!)
Så var det över, Sverige! Det klarade vi bra. Swedish Smorgasbord-låten var sjukt rolig och Sarah Dawn Finer som Linda Woodruff from the EBU var ju bara klockren! Nu blir det god natt för min del, morgondagen bjuder på bio (the Great Gatsby), träning, säsongsfinal av Doctor Who (Oh. My. God. SO EXCITED!!!) och plugg.
 

Zucchini- och mozarellagratäng

Dagens mattips: zucchini- och mozarellagratäng
 
Känns som att min blogg har blivit en matblogg på senaste tiden, men jag kan verkligen inte låta bli att dela med mig av detta. Så därför lägger jag till en ny kategori: Mat och bak!
 
Ingredienser:
 
2 zucchini
1/2 purjolök
3 tomater (ca 300 g)
400 g mozarella
En kruka basilika
Salt
Peppar
Olivolja
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Skiva zucchini i tunna "remsor" (förslagsvis med en osthyvel eller sidan på ett rivjärn), lägg i durkslag och salta. Saltet kommer dra ur vätska ur zucchinin, sedan är det bara skölja av lite lätt. Jag valde att även krama ur vatten med händerna vilket verkligen rekommenderas. Gratängen blev ändå väldigt blöt.
 
Ansa och hacka purjolök, skiva tomaterna och mozarellan, plocka basilikabladen.
 
Olja i en ugnsfast form. Varva zucchini, tomater, basilika, purjolök och mozarella. Avsluta med tomat och mozarella. Grädda längst ner i ugnen i ca 30-40 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
 
Receptet ska räcka till sex personer, men skulle snarare chansa på cirka fyra. Ät gärna lax eller grillad kyckling till. Enjoy!

Frukost i solskenet

Dagens frukost:
Bananpannkaka, mosa en banan och blanda i två ägg. Stek i kokosfett eller vanligt matfett, smeten räcker till två pannkakor. Mina blir dock mest scrambled bananpankaka, men det är gott i alla fall!
Ett litet äpple.
Naturell yoghurt, grekisk eller turkisk. Ni vet såna där burkar med leende gubbar på.
Ringla honung över.
 
Vanligtvis äter jag bananpannkaka med hallon, men på grund av hepatitrisken vågar jag inte det längre.

Sommarfredag

Sommaren har kommit till Piteå! Egentligen är det väl vår, men 20 grader i skuggan är ganska varmt enligt mig. Sola, sommarkläder på för att ha en lektion innan jag fick fara hem igen. Sedan gymmet med mamma där jag mördade mina ben (jag har kommit fram till att det är den starkaste delen på min kropp). Middag intogs på glasverandan i shorts och linne och nu myser vi för fullt framför tvn. Åh, vilken dag. Det är dagar som dessa jag älskar Sverige, men tanken på att detta bara kommer hålla i sig i tre-fyra månader innan en sex månaders vinter tar över gör mig deprimerad igen.
 
Därför har jag bestämt mig för att leva i nuet! I morgon ska brännan bättras på, mamma sjöng "no matter if you're black or white" när vi jämförde vår hudfärg. Jag kan säga så mycket om att jag inte är den som är svart.
 
Dagens pastasallad
 
Innan jag ens hann publicera detta inlägg ringde S.
"Hej, jag är chaufför och i dina kvarter just nu. Vill du följa med och njuta av solskenet i Södra Hamn?"
Eh... Ja tack?
Sagt och gjort, blev upplockad och vi låg på bryggan och snackade om allt och inget. Andrew Garfield, the power of vinklat huvud, blandraser och allmänt om livet och framtiden. Min fredag blev plötsligt ännu lite bättre!
 
Dagens Instagram från Södra Hamn. Det är såna här dagar Piteå visar sig från sin bästa sidor.

Dagens video

 
Det här får utgöra dagens bloggning i dag. Orkar verkligen inte skriva och anstränga mig, jag har dessutom bara skrivit fysikprov (1230-1615), så det finns knappast något att säga.
 
Jo, en sak. Ge mig den här katten!

Sunshine and the end

Sol och 15 grader i dag! Och då är klockan inte ens 10. Våren har kommit till Piteå!
 
Ingen engelska C i dag, därför sitter jag hemma och slappar, men ska väl ta sista-minuten-plugget i fysik snart. Prov klockan 13 och jag har verkligen inte lust med det. Försöker dock se allt positivt: ett prov närmare studenten!
 
I dag är det fysikprov.
På söndag en inlämning i engelska C.
På tisdag ett prov i religion.
 
Sen är allting klart.
Balklänning beställd, skor beställda, allt annat har jag sedan tidigare. Jag är redo!

Kan alla hålla sina tummar? Och tår?

Sanningen är den... Jag har hittat en balklänning.
 
Second hand. Crèmefärgad. Chiffong. Lång.
 
Superfin. Enkel. Tidlös. Kan mycket väl passa min kroppsform. Även min längd.
 
Eftersom jag bara är 161 centimeter brukar långa klänningar bli för långa, så jag kliver på dem. Men den här tjejen är kortare än mig och den funkar med tio centimeters klackar, jag kommer ha elva. Det känns så lovande! Ska åka och prova den ikväll, så håll alla tummar och tår för att det går!

Åskar kom och sa hej

Det började bli mörkt i köket, så jag tände lite lampor. Sen blixtrade det bara till. PANG BOM. Jisses vilken smäll. Eller "vilken jädra smäll" som Dynamit-Harry i Jönssonligan skulle ha sagt. Köket lystes upp av ett blått sken, rutorna skallrade. Regnet stod som spön i backen.
 
Ut på glasverandan. Lyssna på smattret på taket innan jag i panik river av mig mitt övre linne, tjocksockarna, sockarna och glasögonen. På med crocsen som står vid dörren, ut på altanen. Vända huvudet mot himlen.
 
Årets första dusch i regn är gjord. Älskar det.
 
Thunderbolts and lightening, very very frightening. Men jag älskar det!
 
Sommarens åska när jag jobbade på båtmuseet. Så otroligt mysigt!

Lista

En liten lista så här en tisdag eftermiddag. För jag har ganska tråkigt just nu innan jag ska ta itu med dagens fysikplugg och jakten på balklänning
 
Bästa veckodagen: Fredagar. Utan tvekan.
Humör: Neutral? Kan man vara neutral? För i såna fall är jag neutral i dag.
Favoritgodis: Frystorkade jordgubbar med yoghurt från naturgodishyllan, annars choklad eller Bassett's sura vingummin.
Last: Frystorkade jordgubbar med yoghurt just nu...
Är det nåt du absolut inte äter: Inälvsmat, svamp och skaldjur (med undantag för räkor).
Kläder just nu: Jeans och vinrött linne, kofta över.
Favoritsaft: Dricker nästan aldrig saft. Men det är väl hallonsaft eller äppeldryck.
Dagens längtan: Efter att vara klar med allt, alltså som i att ha allt fixat; skolan, balen och studenten.
Hur många kuddar sover du med: Två! Ibland tre hos pappa.
Dagens frisyr: Utsläppt och rufsigt efter cykeltur och efter att ha dragit handen genom det x antal gånger.
Kommer du ihåg din första kärlek: Haha, om det räknas när man var runt 4-5 så gör jag absolut det.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja, absolut.
Ser du på kärleken som ett misstag: Hur skulle den kunna vara ett misstag?
Bio eller promenad: Beror på. Den enda gången jag verkligen kan tänka är när jag går, därför föredrar jag att göra det själv. Bio är übermysigt, både själv och med sällskap.
Dagens borde: Plugga fysik.
Dagens största fundering: Skor och klänning. Klänning till balen fixad. Skor, nej. AAAH!!!
Rädd för insekter? Spindlar och kackerlackor, USCH! Egentligen tycker jag inte om någon insekt, de är vidriga. Men de där två får mig att skrika och springa.
Chips eller godis? Godis, 9 gånger av 10.
Skriver du dagbok? Nej, bara när jag reser.
Har du tatuerat eller piercat dig? Ja, om hål i öronen räknas.
Om ja, hur många tatueringar/piercingar? Två hål, ett i vardera öra.
Hur många syskon har du? Fyra. Ett by blood, tre bonus.
Anser du att du är stark? Både ja och nej. För det mesta nej.
Röker eller snusar du? Njet.
Kaffe eller te? Te. Örtte helst. Friggs blåbärste eller rabarber/vanilj ♥
London eller Paris: Kan man få båda? Just nu drömmer jag dock om London. Men vill även tillbaka till Paris.
Bor: Piteå.

Kollage

Istället för att plugga fysik gjorde jag två snabba kollage. Bara för att.
 
Det första med bra minnen jag har kort av:
 • Athen i november som var otroligt trevligt och mysigt och men bra sällskap som betyder mycket för mig.
 • Min och pappas ofrivilliga roadtrip till Jokkmokks marknad när vi skulle åka skidor. Det blev en underbar, kall dag.
 • Gläntan som avslutning på sommaren 2012 med Lisa. Thunderbolts and lightening, very very frightening kallade dock hem oss ganska snabbt.
 • Grekland i somras. Tre veckor på en liten ö, vissa missöden men allt som allt tre väldigt bra veckor. Bilden tagen på en strand dit jag och min syster gick själv och bara hade det gott. Den vandringen har aldrig känts så mycket värd, kvalitetstid med S.
Det andra är gjort från ett album jag kallar Hjärtefolk, detta kollage är dock bara med familjemedlemmar. Bakgrunden är stranden på Stenskär som kom att betyda så mycket för mig, med fotspår i sanden som får symbolisera de spår min familj lämnar i mitt liv.
 • Hela Stockholmsfamiljen samlad, den nyaste bilden jag har. L, A, Sofia, pappa, jag, E och S.
 • Jag och S uppe på Lycabettous, Athens högsta punkt. Jag tror inte hon anar hur mycket hon betyder för mig. Tio år tillsammans snart, blodsband är inte allt. Love you and miss you, sis!
 • Syster E när vi tog oss ut med kajakerna i Innerfjärden i somras. Min ankare här i livet, älskar dig!
 • Självklart min älskade mamma. Vad skulle jag göra utan dig? Bilden tagen för ganska precis ett år sedan, maj 2012 på Cypern.
Som sagt, två snabbt ihopkastade kollage med minnen och människor som betyder mycket för mig. Kärleksinlägg, med andra ord.

Du behöver ett mål

Tänker dela med mig av lite kloka ord så här en måndag som är hatad av så många. Söndagsångest och måndagsångest. Hela veckan ligger framför en. Det bästa med min måndag är att jag varje morgon får ett mail i min inkorg från Olof Röhlander, en mental coach. Dessa mail innehåller alltid kloka saker man kan tänka på när i vardagssituationer.
 
DU BEHÖVER ETT MÅL

Du säger: Ingen bryr sig.
Jag säger: Alla bryr sig om något.

Du säger: Du såg mig inte.
Jag säger: Jag ser dig nu.

Du säger: Jag önskar jag vore någon annan.
Jag säger: Det här är de förutsättningar du har.

Du säger: Jag får väl fortsätta kämpa på.
Jag säger: Är lösningen verkligen mer av samma?

Du säger: Men jag är så annorlunda än alla andra.
Jag säger: Annorlunda är bra.

Du säger: Jag ser bara hinder.
Jag säger: Vem vill spela tennis utan nät?

Du säger: Jag vet i alla fall vart jag kommer ifrån.
Jag säger: Jag vill hellre veta vart du är på väg.

Du säger: Jag behöver pengar.
Jag säger: Du behöver ett mål.

Du säger: Men utan pengar går det ändå inte.
Jag säger: Jo, men du måste satsa av hjärtat.

Du säger: Jag kan ingenting.
Jag säger: Du lär dig under tiden.

Du säger: Var börjar man då?
Jag säger: Där du står, med det du har.

Du säger: Snart är det för sent.
Jag säger: Så vad väntar du på?
 
Något som varje mail avslutas med är "låt framrutan vara större än backspegeln" vilket jag verkligen försöker leva efter. Det finns en anledning till varför det är så. Gjort är gjort, gå vidare och jobba framåt istället. Låt drömmarna och planerna vara större än de snedsteg du gjort tidigare. Skriv upp er för Veckans peptalk på Röhlanders hemsida, kloka ord varje måndag som värmer och peppar en. Dessutom finns PeppAppen med små inlästa peptalks anpassade efter olika situationer vi stöter på i vardagen. En självklarhet på min telefon. Det är ord som man behöver höra om och om igen.

I got Caged

Damn you, sis...

Söndagsångest och söndagssysslor

Ångesten som ofta återfinner sig varje söndag är här. Ännu värre när det har varit långhelg. Vill verkligen inte till skolan i morgon.
 
I dag har jag lyckat ta bilden till mina inbjudningskort och dessutom skickat iväg beställningen. Lyckades även beställa smink från ELF för hela 200 kronor, men om man tänker vad jag får för det är det inte dåligt. Två mineralfoundation, två eyeliner och två penslar (total face och ögonskugga). Inte så dåligt, eller vad säger ni? Nu ska jag snart dammsuga klart huset och plugga fysik. Inte min favoritsysselsättning.
 
Lilla jag i skogen på en photoshoot. Passande miljö för en (snart) föredetta naturelev?
Bästa presenten nånsin från systeryster min? Mitt namn brukar ALDRIG finnas! Själv fick min syster göra mun mot mun-metoden med en Daniel.

What happens in the car, stays in the car

Kvällen i går var riktigt rolig. Det var länge sedan jag skrattade så mycket. Särskilt när vi satte oss i Rs bil. Åh herregud vad jag dog. Kanske för att det finns lite historier och händelser från bilen sedan förut, men detta...
 
 
... R har en liten luktburk hängandes från spaken där man ändrar rattinställningen. Jag vet inte varför, men det fick mig verkligen att dö. Sen när hon öppnade handskfacket när hon lämnade av mig såg jag inget annat än lite "R-musik" där. Bara Erika och R förstår detta, men jag kan säga så mycket som att jag bröt ihop igen. Minnen, åh kära minnen...
 
Annars bjöd kvällen på Dirty Dancing, bugg (hur kommer det sig att det jämt slutar med att jag och R buggar!?) och BALPLANER!!! Japp, ändrade planer. Jag ska på balen! Troligtvis med Erika, och förhoppningsvis kommer jag inte behöva slösa ett öre på en klänning! Eller jo, frakt, men det är överkomligt! Jag är så glad och peppad så det finns inga ord!!!

Lördagen den 11 maj

I morse gjorde jag och min syster en lista på vad som skulle göras under dagen:
 • Ta en bild på mig i min studentmössa till inbjudningarna
 • Beställa inbjudningarna till studentskivan
 • Beställa smink från E.L.F
 • Dammsuga
Vi gjorde inget av det. Så kan det gå!
 
Istället åkte vi till farmor och farfar där även min faster, och senare även min kusin var, och hade otroligt trevligt. Älskar min släkt.
 
Nu bär det snart av hem till Erika, så fort M känner för att komma hem till mig. Myskväll, med andra ord.

Vad har jag gjort för att förtjäna detta?

Förkyld. Hade planerat att fara på ett entimmes tema-IW pass som jag har längtat efter i flera veckor. Det sket sig. Dessutom pissar himlen. Mitt humör är lika grått som det är utanför fönstret.

Fina farmor

Slutade 1105 i dag och med det inledde jag en lång ledighet. Åkte till Ica för att köpa blommor till farmor och lite choklad eftersom hon opererade höft nummer två för en vecka sedan. Åt även lunch där och det var så underbart mysigt. Glada miner och farmor älskade blommorna! Satt även en stund på balkongen, solade och pratade och det var bara så underbart. Fick även höra om när farfar spikade fast sin lärares galoscher i golvet när han var liten (han hävdar dock att det inte var han som gjorde det, men han var garanterat medbrottsling). Kanske är studentskämtet vi ska göra? Spika eller limma fast vår mentors skor i golvet...
 
Som sagt, underbar dag med underbara farmor och farfar.

Ett nytt liv kommer till

Skola och Indoor Walking. Även om jag har en minneslucka från då jag höll mitt nationella tal så kändes det bra och aldrig har jag känt mig så stark på ett IW-pass. Ny instruktör, nytt pass, ny musik. Och allt fungerade. Varje backe, varje intervall, varje motståndsökning. Då känner man sig stolt.
 
Och stolt, när vi ändå är inne på det ordet. I dag blev jag faster! Faster i allt utom blod. Min bror, en mer korrekt benämning är kanske låtsasbror men det ordet hatar jag, blev pappa till en liten tjej i dag. Det är stort, även om vi inte delar blod så känns det. Ett nytt liv har kommit till. Välkommen till världen, tjejen. ♥
 

Måndag morgon

Sitter och dricker smoothies på Joe & the Juice i väntan på boarding. Skönt att ha lite tid på Arlanda.
 
I helgen har jag sprungit ovanligt mycket efter tunnelbanor och bussar. Det är som om Stockholmssinnet slår till.
"Åh nej, vi missade tunnelbanan! Nu måste vi vänta hela fyra minuter!"
Jag springer, som stockholmarna. Trots att det inte är någon lång väntan, i Piteå kan man få vänta i timmar på bussen.
 
Vi tog bussen ut till Haga norra vid halv åtta i morse, följt av flygbuss som vi fick springa efter. När jag kommer ombord säger jag anfått:
"Tack snälla! Det kommer en till strax efter mig också!"
Tanten: "En till, ja! Jag är redan SEN!"
Jag hade en riktig lust att säga att de alltid är sena om de kommer överhuvudtaget, men höll tyst. Både jag och Lisa kom ju ombord!
 
Passion Shake och Power Shake, omnomnom!

Sol-söndag

Underbart väder i dag! Inledde dagen med lite shopping, blev strumpbyxor (ett behov i dagens solsken istället för jeans) och ett linne för 29 (!!!) kr. Rullade sedan in på Fotografiska där jag tappade andan när jag fick se Ruud van Empels bilder. En holländare som fotar alla detaljer var för sig och sedan sätter ihop det till en helhet i Photoshop. Människor och barn som ser ut lika mycket som dockor som verkliga personer. Färger, stora bilder, känslor... Mäktigt! Ju längre man tittade på dem desto mer såg man, alla små insekter, skuggor... Om ni får chansen ska ni verkligen se hans utställning!
 
Lunch blev något så fabulöst som Max efter att ha vandrat över Skeppsbron och lite i gamla stan. Satt och åt i Kungsträdgården under körsbärsträden, varmt och skönt. Säkert 18-20 grader varmt i solen, ljuvligt! Middag åt vi på en Indisk restaurang runt hörnet eftersom vi numera är utan kök. I morgon rivs det på riktigt och sedan pågår renoveringen i 5-6 veckor. Spännande!
 
Dagens Instagram från Kungsträdgården

Lördag i Stockholm

Stan. Kungsträdgården där några få körsbärsträd hade blommat ut. Lite mer stan. Mycket mer stan. Hem och äta middag. Tillbaka till stan för bio på Sergel.
 
Där är vår gårdag. Vi kom hem runt halv tolv på natten och då var jag inte så pigg på att blogga, sängen med slutna ögon var mer lockande. I dag blir det "lilla stan" här hemma, Fotografiska museet och kanske Kungsträdgården igen för ett nytt försök med körsbärsträden. 

Huvudstaden, igen

Så var jag framme i vår svenska huvudstad.
 
Va? Skulle hon till Stockholm?
 
Eh, jo. Så är det ju. Jag och Lisa åkte till Stockholm i kväll och stannar här till tidig måndag morgon. Det har varit lite bloggtystnad och nu kommer jag låta väldigt obrydd och kanske till och med otacksam, men så här är det:
 
Min pappa bor i Stockholm. Jag kommer ner hit stup i minuten (eller åtminstone runt en helg per månad), så för mig är det inte lika speciellt som för många andra. Jag räknar inte ner. Ibland vet jag inte ens om att jag ska ner förrän två dagar innan då varken jag eller min pappa alltid har koll hur vi bokat. Så därför är det inte särskilt livat på bloggen innan avfärd, det blir mer PANG nu är jag i Stockholm.
 
I dag var det dock lite spännande eftersom jag tog helt fel på tiden och om inte jag märkt det hade vi missat planet. Usch usch. Men jag märkte det och vi kom fram som vi skulle. Till historien hör dock att min pappa smsade mig "i natt" och sa att jag hade misstagit mig på tiden, men jag svarade i sömnen att det inte spelade någon roll. För att citera:
 
"Jaja, same same. ;)"
 
Notera att jag lyckades få till ett helt korrekt sms med kommatering och smiley i sömnen. Människokroppen är förundrande ibland. Notera även att det inte var "same same", det var inte några minuter jag tog fel på utan flertalet timmar.
 
I morgon bär det av till centrala stan för shopping och lite promenad i finvädret. Enligt Yr landar morgondagens temperatur på hela 15 grader och växlande molnighet, men vi får se hur det blir med den saken.
 
På shoppinglistan. Sofias (pappas fru) kompis Mia Gahne (Grilla med Salming, Paolo Robertos kokbok mm...) har släppt sin alldeles egna kokbok och efter att jag har dreglat över den inhandlar jag den själv. I Sthlm eller på adlibris oklart.