Kittelfjäll

Spenderade helgen i Kittelfjäll med pappa och syster. Buss till Skellefteå, bil därifrån och kom fram vid 01. Sedan bestod helgen av skidåkning, mat, Earth Hour (pappa stod i fönstren till stugan och pekade ut de grannar som "dödade isbjörnar"), kortspel i ljuset av värmeljus och kycklingrace.
 
Lördag
Bästa backarna under helgen: Sällan, Min väg och Efter dig. Här: Sällan, lördag.
Söndag. Bluebird.
Älskade pappa och syster <3
Kycklingrace. 12 kycklingar är gömda i stugan till påsken då ägarna kommer hem... Denna är i röret som duschdraperiet hänger på.
 Imorgon åker jag till Åre. Ser fram emot vistelsen, men inte resan.
Älvsbyn - Ånge, framme i Ånge 02.49 där jag får vänta i två timmar innan nästa tåg till Åre går 04.49. Liggvagn.
Ånge - Åre, framme 07.45. Sittplats vid fönster och bord.
 
Jag tror jag känner en som kommer vara död på torsdag. Men vad gör man inte för något av landets bästa skidåkning?

Stockholm 16-19 mars

Jag gör ett klassiskt dagboksinlägg, haters gonna hate, men så är det och det är så här jag känner för att redovisa Stockholmsresan. Nu i efterhand märker jag hur lite jag egentligen har fotograferat, med undantag från konserten, men vi gjorde egentligen inte så mycket vettigt heller. Så stort cred till den som orkar läsa om lördag och söndag, annars kan ni hoppa direkt till måndag.
 
Lördag
 
Flyget lyfte 1210 från Luleå Kallax Airport. Väl framme i Stockholm höll vi alla på att dö av hunger och bestämde oss för att äta på Arlanda innan vi satte oss på bussen in till Stockholm, men eftersom vi hade en perfekt timing till flygbussen så valde vi trots allt att ta den. Tji fick vi... Väl framme vid bytet till lokalbussen så väntade vi i en halvtimme utan att en buss kom. Prinsessan Lilians begravning påverkade vår linje och vi var inte de enda som inte visste om detta. Så allt slutade med att vi gick hem, med väskorna dragna efter oss. Inte längsta promenaden kanske, men inte heller det trevligaste vädret eller roligaste vägarna att dra en väska på heller. Hemma frossade vi i knäckebröd och te (hur underbart gott är inte det!?) innan vi gick för att handla frukost på Ica. Middag och ett glas vin (åtminstone för två av tre) intogs på en italiensk restaurang på hörnet. Sedan bjöd kvällen bara på Doctor Who och Skype med Rebecka.
 
 
Söndag
 
Jag och M lyckades hitta studentklänningar och sedan lagade vi mat till pappa och S som kom hem från Borlänge där de bland annat åkt skidor. Gjorde en thai-inspirerad kycklinggryta med ris och tack och lov verkade det gå hem. Såg The Amazing Spiderman på kvällen, sjukt bra enligt mig men det kanske bara beror på att jag är väldigt förtjust i Andrew Garfield. Här upptäckte vi även att jag har en gumminäsa jämfört med de andra och jag och E har nu kommit fram till att jag måste ha varit en elefant i mitt förra liv eftersom jag dessutom gråter när jag ser dem (inte riktigt sant, men det är en lång historia).
 
 
Måndag
 
The Big Day. Gick på stan en stund men tröttnade väldigt fort, så vi gick hem för att vila upp oss inför kvällen. Åt middag på Max innan vi åkte till Medborgarplatsen och Debaser. Var där 18.34 och stod i snö och blåst i en halvtimme innan vi blev insläppta. Förband var Say Lou Lou som var riktigt bra, men sedan kom självklart det vi väntat på. Kan mest bara säga att jag inte blev besviken. Jag saknar helt ärligt ord, så jag låter bilderna tala för sig själva.
 
Illuminated <3
Somebody to die for - acoustic version <3
 
Underbara konsert, underbara band. Underbara Theo och underbara Adam. Ingenting kan beskriva känslorna jag hade under den där kvällen. Jag tänkte mest: "shit, det här händer verkligen. De är verkligen där. Jag är här. Jag ser dem live. De är verkliga." När jag lyssnar på dem nu blir jag alldeles varm och det spritter i kroppen av pur lycka. Och nej, jag är inte kär i dem. Jag är kär i deras musik. Deras genialiska musik.

Bildbomb coming up

Sitter och förbereder bildbomben nu. Det tar lite tid att välja ut de bästa bilderna, redigera dem, välja ut de bästa redigerade bilderna och sedan ladda upp de här... Så ha tålamod. Här kommer en liten teaser:

Och jag lovar att det är den sämsta bilden av de alla...

Tröttheten slog till...

Skulle ladda upp alla bilder från Stockholm i dag, men jag är så trött att jag mår illa. Kom hem 00.18 (ja, jag kollade på klockan precis då jag steg innanför dörren) natten mellan måndag och tisdag och låg i sängen 00.56 om jag inte minns helt fel. Sedan upp 06.00 för avfärd mot Arlanda. Efter 4,5-5 timmars sömn är jag varken piggast eller gladast, dessutom med ett religionsprov i kroppen. Den utlovade bildbomben kommer dock i morgon eftersom jag slutar 11.05 och därför har hela dagen och kvällen på mig. Då får ni veta allt om prinsessan Lilians förbannelse, gumminäsor och självklart konserten.
 
Konsertskador? Ont i nacken, svanken och väldigt ömma fotsulor. Men det var det värt.

Hurts

Such an amazing night!

Bildbomb från Stockholm, och särskilt Hurts konsert, kommer senare.

En magisk kväll jag aldrig vill glömma.

It's such a wonderful life.

Al Pitcher Påtår Tour, 10 april 2013

I fredags bokade jag dessutom Al Pitcher Påtår Tour med M, E och S! Kommer bli så otroligt roligt! På hans Fika Tour i Luleå skrattade jag så att jag grät, svettades och hade kramp i kinderna. Jag är så lycklig över att jag hinner se hans uppföljning innan jag lämnar Sverige.
 
För er som inte vet det är Al Pitcher en nyzeeländsk komiker som bor i Stockholm sen några år tillbaka. Han blev utsedd till Årets Manliga Komiker 2011 och hela hans shower är på engelska där han driver om oss svenskar. Han har varit på Raw Comedy Club två gånger:
 
 
 
 
Bilder från showen i Luleå sist.

Everything and nothing

I går hade vi avslutning med våra fina handbollstjejer, födda -02! Bad och middag på pizzeria Hawaii. Kommer sakna dem så otroligt mycket, trots den stress det innebär att träna dem varje måndag och onsdag. Särskilt sorgligt är det eftersom jag kanske aldrig mer kommer träffa dem. De vet inte ens om mina planer. Hoppas jag hinner ta ett ordentligen farväl i höst innan jag lämnar för Australien.
 
Och när vi ändå är inne på Australien och min framtid... Fick ett meddelande från ytterligare en familj i Paris. Borde ta bort det alternativet på Au Pair World, men trots att det är 95 % säkert att det blir Australien lockar Frankrike och det franska språket. Kanske gör jag det efteråt om jag fortfarande har lust. Om jag fortfarande inte har planer på att vara en ordentlig flicka och låta rötterna få fäste i jorden.
 
Lånade dessutom en lättläst bok på franska i dag i skolans butik. Vad är då oddsen att jag träffar min föredetta fransklärare på väg ut? Det var i alla fall vad som hände och hon skrattade. Hon tyckte dock inte att jag skulle läsa en lättläst bok, men jag tror helt ärligt att jag kommer ha svårigheter med bara den!
 
Har även fått ett jobb till i sommar! Kommer vara skärgårdsguide i år igen, dock "bara" med kajak. Det ska bli så otroligt roligt!
 
Excited och galet nervös tjej innan upphissning till helikopter (augusti 2012). Vad gör man inte för att helikopterpersonalen och sjöräddningen ska få öva, samt att folket på Skärgårdsfesten ska få lite underhållning? Torrdräkten får mig att se tjockare ut än vad jag är dock...
Självaste upphissningen efter att jag kapsejsat med kajaken! Galet roligt! All nervositet bortblåst och det gick lite för fort för min smak. Hade gärna hängt och dinglat där ett tag till...
Min fina bok på franska! Ganska stor text...

Miracle

Bloggtystnad. Uppenbarligen. Det var inte riktigt meningen, så jag ber om ursäkt för det.

Vad har hänt? Ingenting egentligen. Det är det som är problemet. Skrev fysikprov i går. Hade en underbar tjejkväll med mat och gott sällskap. Bokade Al Pitcher Påtår Tour som är den 10 april.
 
Ingenting nytt har hänt med Australien, det står väldigt stilla. Måste fortfarande bestämma mig för hur jag vill göra med au pair/jobb före eller efter backpackingen. Jobbigt beslut. Men sånt är livet.
 
Hurts nya album släpptes på Spotify i går. Sedan dess går det konstant. Måndagen den 18 mars får jag se dem live! Helt otroligt!
 
 

Yeah!