Det här med dagens ideal...

Var in och klickade runt på theyouway.com och hittade denna produkt.
 
Fat Girl Six Pack? En uppstramande gel som är designad för att hjälpa oss att skulptera magen och ge oss en vackrare siluett.
 
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Visst, om man läser beskrivningen är det kanske inte en så hemsk produkt, alla vill vi säkert strama upp någonstans, men tillsammans med namnet? Fat Girl Six Pack. Nu kan även tjocka tjejer lura fram ett sexpack.
 
Tänk att allt snack om ideal och olika kroppsformer inte ger någon verkan. Jag kan ta alla träningsmagasin som basunerar ut "plattare mage på 14 dagar" och "så går du ner i vikt med hjälp av pilates". Vissa vill, och kanske behöver, gå ner i vikt och det hälsosammaste sättet att göra det på är med hjälp av en hälsosam livsstil; träning, bra mat och sömn. Det är förvånande vad som kan hända om man drar ner på skräpmat och socker och dessutom går 30 minuter varje dag. För vad gör en kräm som denna i längden, om den ens fungerar? Forma dina egna siluetter med hjälp av en hälsosam livsstil och du kan ha en god vana som håller livet ut. Dessutom kostar det inget, du sparar snarare pengar på att inte köpa snabbmat och snacks.
 
Och vem har egentligen bestämt vad som är en vacker siluett? Är det dagens modeindustri som lurar oss att tro att vi ska se ut som modellerna. Visste ni att man räknas som anorektisk om man har ett BMI som är mindre än 17,5? Den internationella gränsen för modeller är ett BMI på 17. Nu säger jag inte att BMI är en bra måttstock, det finns så mycket annat som spelar in. Många har ett BMI som visar på övervikt när de i själva verket inte är det. Jag tror man får avgöra själv när det börjar bli dags att tänka efter, men att göra det på ett klokt sätt. Vill jag gå ner för min hälsas skull eller för att se ut som dagens ideal? Många drabbas av ätstörningar och dessa kan hålla livet ut. Var rädda om er själv, gå ner i vikt och tona era kroppar om ni vill, bara ni gör det på ett hälsosamt sätt.

Jobb och fotbollsfest

Introduktion på jobbet i dag, från 1400 till 2100. Riktigt mör i knoppen. Inte nog med det, i morgon ringer väckarklockan 0520 och 0635 ska jag ta bussen för att börja jobba 0700 till 1600. Gruvar mig redan nu.
 
Piteå Summer Games (hädanefter kallat PSG) går av stapeln i morgon och eftermiddagen och kvällen lär tillbringas med en hamburgare i handen och med ögonen på fotbollsmatcher. PSG är Sveriges näst största fotbollsturnering och äger rum just här i min lilla hemstad och nationer som Mongoliet, Guatemala och Peru åker hela vägen hit för att delta. Snacka om fotbollsfest! Längtar nästan tillbaka till tiden då jag själv spelade...

A day by the sea

Väckarklockan ringde 08.00 i morse och jag ville bara strypa någon. Lagom trött efter nattens äventyr drog jag mig upp och släpade mig till bilen. Blev bara några minuter sen till mötet med R på stranden, vilket är som att vara i tid för mig. Underbar dag om man bortser från bromsen som jagade mig över halva stranden (den var så stor och fet att jag inte vågade slå ihjäl den. Tror den var två centimeter mellan ögonen), den döda, halvt uppätna sälungen som låg i sanden (nu har jag i alla fall sett min livs första vilda säl) och det iskalla vattnet (bada gjorde vi i alla fall).
 
Klockan 17 ska jag släpa mig till vattnet igen men denna gång guppa runt i en kajak. Tre timmars utbildning och rekognosering står på schemat!


Midnattspaddling nummer 2

Kvällens midnattssolspaddling. Varmare i luften men lite mer blåst. Fortfarande fruktansvärt vackert.
 

24 grader i skuggan

Skulle på stan, men dagens väder fick mig att dra ut på det. Ligger ute och njuter av solskenet och bättrar på brännan istället. Det nödvändiga besöket på stan får helt enkelt vänta till senare... Queen of procrastination...


Familjeletandet pågår...

Familjeletandet pågår än, finns bara inget att säga om det. Som jag anade har familjen jag skypat med inte hört av sig igen, däremot mailar jag lite lätt med en familj i Auckland och jag har även skickat ansökningar till två andra familjer. Just nu vill jag bara hitta en suverän familj och sedan åka...

Midsommardagen i bilder, vegetarianer varnas

Lammracks, lamminnanlår, lammstek och helstekt oxfilé. Baconinlindad halloumi. Klyftpotatis. Chimichurri och chilifetaostsås. Sallad. Grekiskt lantbröd.

Food, glorious food

Jag är så otroligt trött och seg numera. Orkar knappt göra någonting, så jag känner att jag måste få någon rutin i vardagen igen om jag ska orka ta mig upp från sängen och ut från huset någonsin igen.
 
I dag vaknade jag av regnet. Nej, vem ljuger jag för? Jag vaknade av att telefonen vibrerade i sängen eftersom jag i sömnen lagt den där efter att ha snoozat alarmet. Sen hörde jag regnet och kunde inte somna om. Låg och lyssnade ett bra tag på det, hur det smattrade på rutan. Gjorde lyxfrukost med syster och började titta på Supernatural (ny favoritserie! Men inget slår Doctor Who eller Criminal Minds...) på tv:n men var tvungen att stänga av då Åskar kom på besök. Jiiihaaa, väldigt intressant att läsa om min dag va? Inte ett dugg skulle jag tro.

Midsommar i går var riktigt mysigt. Har aldrig förstått supa-skallen-av-sig-traditionen utan jag värdesätter god mat och bra sällskap mycket högre. Fast det kan bero på att jag i många år varit på resande fot eller dagen-före-på-resande-fot runt midsommar. Gårdagen bjöd därför på vitlöks- och rosmarinspäckat lamm, pototisklyftor, baconinlindad sparris och halloumi. Till det serverades en chili-fetaostsås och en riktigt bra chimichurri. Min morbror the grill master... Efterrätt: vit chokladkräm/mousse/någonting med lime och färska jordgubbar. Superlativen flödade över den efterrätten.

I dag blir det favorit i repris eftersom mina kusiner inte fick lamm på midsommar så beställde de det i dag. Så då samlas MASSOR av människor hos morbror L och äter lamm och helgrillad oxfilé. Tänker inte klaga haha!
 
Delar av gårdagens mat: baconinlindad halloumi, baconinlindad sparris, lamm, potatisklyftor och fetaostsås. Saknas gör den underbara chimichurrin :)

Bild från gårdagen

Slänger ut en bild från gårdagens midnattspaddling, direkt från Instagram (@carlssonlina). Till historien hör att det inte blev någon guidning, eftersom min chef tog fel på veckan. Men vi tog oss en tur bara vi två. Biolog som han är berättade han massa intressanta saker för denna lilla biologinörd. Visste ni att 40 procent av äggen i fågelns bo (kommer inte ihåg exakt vilken fågel) hör till en annan pappa? Och att samma fågel sjunger i dialekter som dessutom varierar inom "familjen" för att undvika inavel? Trodde inte det heller...

Midnattspaddling

Vaknade nyss. Det sista jag kommer ihåg är att nackmusklerna började slappna av, att huvudet blev tyngre och att jag tänkte:
"Jag kommer aldrig kunna somna, men jag kan blunda i alla fall..."
Vaknar med ett ryck, runt 20 minuter senare av att väckarklockan ringer. Sätter mig upp i sängen, skyhög puls och en andningsfrekvens på jag-vet-inte-vad. Powernap när den är som bäst.
 
Har jobbat, eller snarare haft introduktion, både i går och i dag. Nu ska jag snart sätta mig i bilen och köra ut till en kajakbas där jag sedan har en midnattspaddling med en kund, från klockan 22 till midnatt. Ska bli riktigt roligt, första paddlingsturen men jag är redan galen på myggorna. Ska paddla i en ny miljö också, riktigt spännande! Wish me luck.

Skype-dejt nummer 1

Jag har nu haft min allra första Skype-dejt. Tror det var väldigt länge sedan jag var så här nervös, fick nästan en hjärtattack när hon väl ringde. Samtalet gick väl sådär, pratade bara tolv minuter och jag är nästan säker på att jag kommer bli bortvald. Men nu har jag gjort bort det i alla fall så det kanske blir lättare nästa gång jag måste göra något liknande.

Snusa bebis

Dagen som jag trodde skulle bli lugn och skön blev ganska full med aktiviteter.
 
Började med att packa upp allt in i vårt nya kök, bilder på detta kan man hitta på Sofias blogg. Förtvivlan uppstod när vi insåg att vi har för lite skåp och lådor. Sedan åkte jag och min syster in till stan för att få våra böcker signerade av Fredrik Backman på Akademibokhandeln. Passade även på att köpa en, ja vad ska man kalla det, kabel med krokodilklämmor som man lätt hänger upp på väggen med sugkoppar och sedan kan klämma fast bilder och lappar på. 
 
När vi sedan kom hem fick jag äntligen snusa på den månadsgamla bebisen S. Min bror har alltså blivit pappa och jag fick träffa det lilla underbarnet som enligt farmorn (pappas fru Sofia vars blogg jag länkade till) "kommer vinna Nobels fredspris i kemi". Tapas till middag, prat, mata lillan och sedan bara njuta av henne när hon sedan somnade i min famn. Jag känner mig så tillfreds och lugn efter att ha hållit i den lilla, har aldrig känt så förut. Underbar känsla.
 
A, S och E
Har ni sett en så liten hand? Så mjuk och liten...
Syster E, S och jag. Kanske inte charmigaste bilden...
Tapas i det nya köket!

10 år med kärlek

I dag är ingen vanlig dag. För exakt tio år sedan, den 14 juni 2003, träffade jag min numera utökade del av familjen för första gången. Amelias Garden, Athen. En pappa med sina två döttrar, då elva och nio år gamla. En mamma med sina tre barn, elva, nio och sex år. Två veckor tillsammans i den grekiska övärlden och tänk så bra det blev.
 
Något man ofta möter som skilsmässobarn är medlidsamma blickar, beklagande ord och löften om att det kommer bli bra i alla fall. Det sista är det enda som jag verkligen känner är nödvändigt. Jag är glad över att vara skilsmässobarn, utan skilsmässan hade jag inte fått en extra, utökad familj. En större släkt. Många människor som har kommit att betyda så mycket i mitt liv. Jag delar inte blod med någon annan än min pappa och syster, men blod är inte allt.
 
Jag har inte bara en syster. Jag har två. Jag har dessutom två bröder och en person jag aldrig kommer kunna kalla mamma men som har en lika stor plats i mitt hjärta ändå. Jag har en stor familj, en familj med otroligt mycket kärlek.
 
Tio år and still going strong. Älskar er!
 
 

Funderingar på en flygplats

Sitter för tillfället på Luleå Airport, i folkmun kallad Kallax precis som på den gamla goda tiden, och funderar lite. Smart som jag är lyckades jag checka in båda mina böcker, så det är ju en bra anledning till att blogga och redigera bilder från studenten.
 
Jag måste säga att det går bra på au pair-fronten. Eller jag hoppas det gör det, jag vågar inte säga mer än så. Men jag blir allt säkrare och säkrare på att det blir något av min dröm. Om inte med denna familj, så kanske med nästa. Jag är inte lika rädd längre. Så jag hoppas verkligen att denna familj och jag verkligen ska klicka, för då känns det som att jag faktiskt är på väg.

Studentbilder

Redigerar bilder från studenten. Har kommit halvvägs så det lär säkert trilla in några i kväll eller i morgon. Bjuder på denna på klassen från champagnefrukosten! Haha, vi har en hel park och ställer upp i motljus och med ett gult hus som bakgrund...

Det lönar sig att vara "arg" konsument

Agerat "arg" konsument eftersom jag hittade blå plastbitar i salamin. Ibland lönar det sig.

Studenten kom och gick i ett febertöcken

Så var studenten över. En dag i vårt liv och den gick så fort, så fort. Själv blev jag sjuk på självaste studentdagen, men tack och lov orkade jag med det viktigaste: utspringet, flaket och studentmottagningen.
 
Festen var tuff, utan röst är det svårt att delta och under självaste studentfesten på Stadshotellet var det riktigt jobbigt. Jag kommunicerade via anteckningsfunktionen på min telefon eftersom musiken var så hög och min röst så svag. Vid hemgång hade jag feber och jag spenderade natten hostandes. Tror jag somnade fem eller sex. Nästa dag hade jag konstant feber och även i dag är jag sjuk.
 
Men som sagt, jag orkade med det viktigaste. Det var verkligen en av de bästa dagarna i mitt liv (dagen då jag klarade körkortet hör också till den kategorin). Uppdaterar med bilder då jag är frisk igen.

Balförberedelser

Bal i dag. Sitter mest och funderar på hur det kommer gå för de som var riktigt fulla i går på festen. Tänker även på att pengar som flyger för dem som får håret gjort och blir sminkade och professionella. Just nu älskar jag min budgetversion men lär väl ångra mig när jag hör till de mindre fina på balen. Bilder kommer!

Måndag, 2013-06-04

Dagen började med aktiviteter hos vår fysiklärare. Lagövningar, samarbete, mätuppskattning, rundpingis och mycket annat.
 
 
Kvällen slutade med en grym fest! Tema: grönt. Alltså grönt både som färg och koncept. Eko, miljö, natur... Listan kan göras lång!
 
Grön skjorta och cyklade halvmilen till festen... Woopwoop!

För vi har tagit studenten... Snart!

Studentveckan har börjat och bloggandet lär garanterat bli lidande. Ska försöka slänga upp lite bilder från gårdagen senare i dag, men rätt som det är blir det en bildbomb till veckan... Lovar inget med andra ord!
 
Nu ska jag göra mig klar för att spöa skiten ur andra NV-klassen i brännboll, GERONIMO!

The weekend

Sommarvärmen fortsätter. Kunde ha fått mycket sämre studentväder om man säger så. Lördag åkte jag ut till stugan där jag njöt av värmen, grillad mat och rabarberpaj. Det var ovanligt varmt i vattnet och hade kunnat bada om jag inte var så rädd för att dra på mig något till studenten (mamma är sjuk så risken är stor att jag redan har ett virus vilande i kroppen...).
 
 
I morgon inleds studentveckan, men redan i går drog det igång med tjejerna. Cocktail hour hos R och jag hade en underbar kväll, trots alla spindlar och myggbett...
 
R bestämde sig för att döda spindlar med en pistol...
 
Söndagen har ägnats åt städning. Tycker jag har varit riktigt duktig som städat mitt rum (vilket tog sina timmar) och dammtorkat det och dammsugit och skurat hela huset.