Pictures

Bilderna från gårdagens kajakkurs! Hade grymt roligt, det blev lite blåmärken och klorvatten i näsan, men så värt varenda sekund! Kommer bli underbart att få paddla i sommar.

Dagens bloggtystnad är inte mitt fel

Den är faktiskt inte det.
 
Hade tänkt slänga upp lite bilder från dagens kajakutbildning. Till och med undervattensbilder. Men min chef/coach har inte ens lagt ut dem på Facebook än, så det blir lite svårt. Jag vill ha min nya profilbild!
 
Jag har även tränat, men det här med att fota sig själv i speglar på gymmet är inte riktigt min grej.
 
Jag fotade inte heller dagens middag eftersom den verkligen inte var tillräckligt vacker, extraordinär eller lyxig för det.
 
Så ni för nöja er med det här. Jag har i alla fall sammanfattat min dag i ett inlägg över vad jag inte har kort på.
 
Tack och hej, leverpastej!

Jag och min nya kompis

Som ananasgalning kan jag inte låta bli att köpa en miniananas. Jag tror vi kommer bli ett oslagbart par tills jag äter upp den!

Förbannat

Och så fort jag lade upp det där inlägget slutar en piltangent att fungera. Life is good...

Dataproblem

När datorn börjar protestera sex dagar efter att garantin gått ut, då tror man nästan att det är planerat. Nu fungerar den dock klockrent igen, men ska försöka rensa bland mina otaliga bilder, filmer och serier på den så kanske den rullar lite fortare igen.
 
Slänger in bilder av vad jag gjort senaste tiden så fort jag kan.

Helvetesvecka

Efter en helg utan internet har bloggen fått vara tyst. Åkt skidor och shoppat en blus. Kan slänga upp lite bilder senare.
 
Har insett att jag har en helvetesvecka framför mig, så förvänta er inte mycket bloggning nu heller. Så här ser det ut:

Tisdag: Samhällskunskap A - Debatt
Onsdag: Fysik B - komplettering VG-MVG
Torsdag: Engelska B - Articles, Engelska C - Debate
Fredag: Svenska B - Nationella provet, skriftligt
 
Love it...

F*CK

 
Japp... Här ser ni vad jag håller på med... Tappar man sin externa hårddisk i backen får man betala för det. Jag är mest orolig för alla bilder som ligger på den. Usch usch, jag hatar sådant här. Riktigt mycket. Alla mina minnen...
 
I dag har jag hunnit simma i dryga timmen, varit på mitt första Indoor Walking-pass (jag föll i kärlek) och dessutom dödat armar. Träningsvärk, bring it on!

Check på banken

Hade ett möte på banken idag. Kvinnan jag pratade med guidade mig genom en djungel av olika avtal och förhoppningsvis lurade hon mig inte in i en krokodilflod. För jag vet inte riktigt vad jag har gått med på. Jag vet att man ska läsa igenom kontrakt noggrant innan man sätter sin kråka på dem. Men när det är en text på runt 8 punkter och ett radavstånd som inte ens är värt att nämna gjorde jag inte det.
 
Nu kan jag dock bocka av följande på checklistan:
 • Telefonbanken så att jag kan legitimera mig över telefon och fixa nästintill allt över telefon om något händer.
 • Fullständig internetbank.
 • Mobilt BankID (mitt hade slutat fungera).
 • Fullmakt så att mamma kan fixa allt med mitt konto om något händer när jag befinner mig på andra sidan jordklotet.
 • En extra bankdosa om något händer med den jag redan har. Aktiveras med telefonbanken.
 • Gått med i deras avtal som är förmånligt för deras unga kunder, betalar alltså ingenting för mina tjänster.
 • Fått tillbaka 80 ;- för avgifter jag inte längre ska betala för mitt kontokort.
Känns som att något faktiskt händer, som att det verkligen är spikat att jag åker trots att jag inte har någon familj ännu.

Att skrika på döda ting

Har ni någon gång känt er så frustrerade att ni skriker rätt ut? Skriker obegripliga ord utan att ta i med magstödet så att det sedan värker i halsen?
 
Har ni någonsin skrikit obegripliga ord i frustration och dessutom skrikit dessa ord åt ett dött ting?
 
Förlåt datorn. Jag vet att det var mitt fel. Jag menade inget av det jag sa, jag älskar ju dig. Jag lovar att jag hädanefter ska läsa igenom vad som står på installationerna innan jag klickar "accept".
 
På så sätt kan vi undvika obehagliga överraskningar, exempelvis program som ändrar inställningarna i Google Chrome.
 
Så förlåt mig. Jag älskar ju dig.

Latmasken kröp fram

Egentligen borde jag i detta ögonblick befinna mig på gymmet, men latmasken i mig kröp fram och här sitter jag nyduschad i soffan. Filar lite på mitt nationella tal i svenskan och har äntligen kommit fram till ett ämne att diskutera. Känner mig väldigt nöjd, men har nu problem med hur jag ska lägga upp talet.
 
I går hittade jag min låt. OneRepublic - Counting Stars kändes på något sätt så genial, perfekt, glad, underbar. Har aldrig känt så här förut, det är bara rätt för mig. Lyssna. Lyssna på hela albumet.

FMYLIFE

"Today, I found out that my classmates hate me so much that they have a seating arrangement where people have to sit next to me on a rotating basis. A fight broke out yesterday because someone tried to skip their turn. FML."
 
"Today, while at a hospital, a prayer group circled me and started praying that God and the good doctors and nurses would heal me from the disease that disfigured my face. I was there to visit my sick grandmother. FML"
 
"Today, I dressed up as Batman for a comic book convention. I was hit by a car on the way there by a man dressed up as the Joker for the same convention. FML"
 
<3
 
Källa: Fmylife.com

The Queen of Procrastination

Skulle plugga i dag, men hade verkligen ingen lust till det så jag tänkte att jag skulle vara snäll med mig själv i dag och strunta i plugget. Så blev det också. The Queen of Procrastination.
 
Klockan 14 hade jag och Lisa bokat upp ett gympass och runt 1430 äntrade vi crosstrainern (lite fördröjning efter att Lisa låste in sin nyckel i sitt skåp... Inlåsta på gymmet, beach 2013, här kommer vi!). Lite armar och axlar, ännu mindre ben och största fokus låg i dag på bålen. Struntade dessutom i maskinerna och körde funktionellt med lite lösa vikter. Kändes som ett bra val, för min bål är helt död.
 
Skrev ett träningsschema för oss i dag också.
 
Onsdag: armar, axlar, bål.
Torsdag: kondition (Indoor Walking eller eget pass i 45 min på crosstrainern).
Söndag: armar, axlar, ben.
 
Övningarna besparar er, men som ni ser satsar vi på snygga armar och axlar. Utöver detta kommer jag träna med mamma och köra mer kondition. Har även insett att jag kommer få två beach 2013 (och 2014 för den delen), så jag ska faktiskt för en gångs skull jobba för det. Kanske inte kan åstadkomma så mycket, men någon liten muskel kanske kan dyka upp. Någon dag till veckan ska jag dessutom få en gratis simlektion av Sanna så att jag inte drunknar i Australien.
 
Älskar mitt liv nu. Äta, skola, äta, träna, sova. Mer begär jag inte.

Sportlördag

Strömnäs herrar vann kvalmatchen mot Kiruna med åtta bollar och nu är det hockeyfinal, Luleå-Skellefteå. Sportlördag med andra ord. Personligen har jag aldrig förstått hockey. Det kan vara roligt att titta på, men jag kan inga regler och tycker mest det är brutalt. Trots det kan jag inte hålla mig från finalen i dag, heja Luleå!
 
Det var meningen att jag och mamma skulle ta ett kvällspass på gymmet, men båda våra rumpor mår bra här i soffan, så vi lär nog sitta här hela kvällen. Vi kommer trots allt ha spelat två matcher, lite måtta får det väl ändå vara på galenskaperna.

Viktigt att tänka på: vaccinationer

Om ni inte har läst denna artikel på Aftonbladet, gör det. Detta gjorde mig livrädd i morse, eftersom jag läste det inte långt efter jag druckit en smoothie till frukost gjord på naturell yoghurt, mjölk, banan och frusna hallon. Det slog mig då också att jag helt har glömt bort att kolla upp vaccinationer som jag och mamma har pratat väldigt länge om.
 
Hepatit A och B har jag tjatat mest om. Av någon anledning skrämmer detta mig, kanske för att det är väldigt vanligt och lätt att drabbas. Det är dessutom väldigt lätt att vaccinera sig mot. Hepatit är ett virus som drabbar kroppen och beroende på om du drabbas av A eller B kan du få feber, illamående, gulaktig hy, trötthet och mängder med andra symtom. Hepatit A smittar via föda och B via kroppsvätskor. Läs mer här. Just i Australien och Nya Zeeland är hepatit B inte särskilt vanlig, men A finns i alla länder. Ett vanligt vaccinationsschema är att tre sprutor ska tas, den andra en månad efter den första och den tredje sex månader efter den första. Detta är alltså omöjligt för mig då september bara är fem månader bort, men det finns en snabbversion som man kan ta upp till sex veckor innan avfärd. En vaccination kostar runt 540 kronor per dos om jag har förstått det rätt, det kan dock variera från kommun till kommun. Detta är Twinrix som är en kombinerad vaccination mot A och B.

Min mamma har mest pratat om TBC, tuberkulos eller lungsot. Det är väldigt ovanligt i Sverige och därför togs det bort från grundvaccinationen på 70-talet. Trots detta dör runt 600-700 människor i tuberkulos per år bara här i Sverige, de flesta är dock över 65 år och har blivit smittade på 50-talet eller av människor i sin närhet som varit i länder där TBC är vanligt. Tuberkulos är en luftburen infektionssjukdom som framförallt drabbar lungorna, men även andra organ som det centrala nervsystemet, fortplantningsorganet, mag- och tarmpaketet, blodomloppet, skelettet, lederna och huden. Symtomen är hosta, feber och viktnedgång. Botemedel finns och vanligtvis blir man helt återställd. Multiresistenta former av TBC finns dock. En vaccination mot TBC kostar runt 365 kronor per dos men kan variera från kommun till kommun. Vaccinationen ger den klassiska ärrbildningen som ser ut som en krater efter att en liten varböld uppstått efter sprutan.
 
Innan man åker någonstans ska man även självklart kolla upp sin grundvaccination, alltså den vaccination vi får som barn när vi tvingas iväg till skolsköterskan och alla de äldre eleverna skrämmer oss om hur stor sprutan är, hur grov nålen är och hur ont det gör. Om du har genomgått detta trauma som barn har du förmodligen vaccinerat dig mot:
 • Difteri
 • Röda hund
 • Påssjuka
 • Mässling
 • Stelkramp
 • Polio
 • Kikhosta
Jag har dessutom vaccinerat mig mot svininfluensa och livmoderhalscancer. Kolla upp dina grundvaccinationer innan avfärd. Detta gör du med dina föräldrar eller ännu hellre din vårdcentral.
 
Detta är dock bara vad jag har lyckats googla mig fram till och självklart ska man kontakta sin vårdcentral för att vara helt säker.
 
Update: Även kikhosta borde ingå i din grundvaccination.

Hard work, work

I går när jag var på gymmet fick jag en mycket god nyhet, har fått sommarjobb som personlig assistent/hemtjänsten, så jag kommer inte vara helt fattig i sommar! Jobbar tyvärr bara fem veckor, kanske sex, så det kommer inte ge så mycket pengar, men det är bättre än ingenting! Det är då vad jag försöker intala mig själv. Utöver detta kommer jag även paddla kajak som den utbildade skärgårdsguide jag är, men det ger inte så mycket mer pengar än gratis kajakhyra.
 
Kollade in lite biljetter (vilket jag egentligen gör dagligen) och jag hittade biljetter Luleå-Sydney och hem Auckland-Luleå för 10000 kr! Förstår inte varför jag inte bokade.
 
Var även på gymmet i dag och det känns att min kropp har gått från noll träningar till fem träningar på sju dagar (plus en power walk). Otroligt seg och det var inte ett dugg roligt. Men på lördag blir det nya tag! Satsar på en vältränad kropp till Australien.

The Påtår Tour 2013

Jajamen, efter att ha varit och gymmat med Lisa var jag på Al Pitchers Påtår Tour med Lisa, Erika och Sanna! Kan egentligen inte med ord beskriva hur bra det var, vi skrattade tills vi grät, vi skrattade så vi svettades och vi skrattade tills käkarna krampade. Måste ändå klassa det här som bättre än The Fika Tour som jag såg i Luleå eftersom han denna gång hade tagit bilder i min hemstad som vi skrattade åt. Lite lättare att koppla till.
 
HAHA, en av bilderna från Piteå. "Batmuseum" som Al sa och viftade på armarna. Skrattade som en tok (vilket han dessutom kommenterade) eftersom jag jobbade där i sommar. En av höjdpunkterna var dock då han visade en bild på en bil där motorvärmarsladden var lindad runt extraljusen och Sanna utbrister: "That's my sister's car!!!" Haha, hela rummet bröt ihop, Al inkluderad, och sedan drev han mycket om hur litet Piteå är eftersom han dessutom tagit kort på en fontän och konstnären som skapat den satt i publiken...
Obligatoriska fan-bilden... Han kom ihåg mig från Luleå eftersom han skrev fel i min bok...

Nu är det läggdags. I måndags skrev jag lite nya rutiner för mig:
 • Inget socker (läsk, godis, fika, glass, etc) eller andra onyttigheter (chips, pommes frites, snabbmat, chai latte etc). Den är dock gammal, har haft den i över tre månader med uppehåll under påsk.
 • Dator/telefon/TV ska vara avstängd kl. 22.00 vardagskvällar, 23.00 på helger (få undantag tillåtna)
 • Sluta snooza
 • Bädda sängen varje morgon
 • Hålla rummet och garderoben i konstant ordning. Städa minst en gång i veckan.
 • Träna minst tre gånger i veckan.
 • Ta vara på all tid när det gäller plugget. Plugga minst en timme på vardagarna.
Hittills har jag brutit mot fyra av de sju reglerna. Det går bra för mig och mitt lag.

Lycka

Lycka på fat, i glas och i form av ett litet kort...
 

Jag kommer ha ont i kroppen i morgon. Punkt slut. Roger över, Roger ut.

Back to reality

Första skoldagen gjord. Väldigt skön inledning, började 1240 och hade tre lektioner till 1615. Innan dess hann jag dammsuga och skura alla golv i huset. Så nu ska min säng bara renbäddas så är hela mitt rum vårfint!
 
Snart blir det gymmet med mamma. Favorit i repris, var i fredags och i går med. Det börjar gå bra med min träning! Och vet ni vad? Jag tycker det är riktigt roligt trots att det är jobbigt. Börjar känna mig som mitt gamla jag som njöt av mjölksyra och av att springa tills benen blev stumma och jag bara ville spy. Så i kväll ska jag möta en medlemsrådgivare och förmodligen skaffa ett riktigt kort, inte ett klippkort. Och vet ni vad som följer med kortet? Två sessioner med en PT, åh vad jag längtar!
 
Livet blev dessutom extra gött då jag fick veta att jag har sovmorgon till 1150 i morgon, Al Pitcher klockan 13 och sedan bara religion/svenska som är de bästa lektionerna någonsin. Tror morgondagen kommer bli väldigt bra den med.

-


Australienfeber

Extrem Australienfeber just nu.
 
Har sökt två au pair-jobb och tackat nej till alla i Frankrike som har regnat in de senaste dagarna.
 
För nu är det klart, det blir Australien. Jag ger mig inte. Jag ska till den kontinenten, det landet, den ön. Om det så bara blir backpacking. Eller jobb, "vanligt" eller au pair, och backpacking. Jag vill bara dit.
 
Nu.

Våren är här!

Påsklov och våren är här! Därför har bloggen verkligen fått lida. Förlåt för det.
 
Vad har jag hunnit med? Åre, projektarbete, jacuzzi, Doctor Who, sushi, mer skidåkning och nu vårstädning av mitt rum. Jag har helt ärligt inte haft tid att blogga. Har varit uppbokad varje dag fram till nu. En recap får landa här i dag eller i morgon.
 
Vårstädningen går framåt. Jag har kommit fram till att jag kan klä en hel afrikansk by, men att detta numera är reducerat till tre fjärdedelar. Stackars den sista fjärdedelen...
 
Note to self:
 
KÖPA: Shorts (jeans, jag kan faktiskt inte gå omkring med mitt ENDA hela par längre, ett par svarta som kan ersätta de numera brun/grå jag har nu, och ett par beiga/militärgröna/liknande... ), fräscha baslinnen, ny, tunn, svart kofta utan knäppning.
ABSOLUT INTE KÖPA: T-shirts och linnen.
 
Annars då? Australien-febern har slagit till igen, på riktigt. Jag läser om bloggar jag egentligen redan läst och drömmer mig bort. Pluggångesten slår till, både de jag måste göra till skolan nu på måndag och vad jag ska göra efter gymnasiet och Australien.
 
Nu är denna bloggpaus över och jag ska ta itu med mina lådor... Spännande... Eller så inte... Erika, varför är du i Stockholm när jag behöver dig? Du tycker ju att det här är roligt!