Planning....

Har suttit och planerat backpacking med Lisa. Vi kommer behöva jobba ihop en hel del pengar om vi ska gå runt, men men... Så här ser drömresan ut so far:
 
Sydney - Melbourne (antagligen med buss)
Melbourne - Adelaide (Great Ocean Road, hyrbil)
Adelaide - Alice Springs (Uluru, Kings Canyon och sådant, tåg)
Alice Springs - Cairns (Flyg eller tåg)
Cairns - Sydney (CAMPERVAN! SO EXCITED!!!)
Sydney - Auckland (Flyg, dah?)
Auckland - Överallt på Nya Zeeland (Campervan eller hyrbil)

Aktiviteter som vi vet att vi ska göra:
  • Bungyjump, Queenstown, Nya Zeeland (Bungyjumpets hemland, The Nevis Jump, 134 meter högt)
  • Skydive, Mission Beach, Australien (14000 feet)
  • Surflektion/lektioner, Byron Bay, Australien (En eller två dagar, förmodligen en)
  • Barriärrevet, Cairns, Australien
Platser vi vet att vi ska besöka:
  • Sydney, Australien
  • Melbourne, Australien
  • Brisbane, Australien
  • Cairns, Australien
  • Great Ocean Road, Australien (om det kan räknas som plats...)
  • Whitsunday Islands, Australien
  • Fraser Island, Australien
  • Matamata, Nya Zeeland
Som ni ser har vi inte riktigt hunnit planera Nya Zeeland fullt ut, men i morgon eller på fredag uppdaterar jag listan!
 
 

Jag luktar klor...

Hoppsan, det blev tydligen lite bloggtystnad...
 
I måndags gick jag all in på stan. Två par jeans, ett par leggins, två stickade tröjor, en t-shirt och ett linne. Riktigt nice, kanske inte lika skönt för plånboken dock... Men det behövdes! Åtminstone jeansen. Sedan flög jag hem till Norrland igen.
 
I går hade jag fullt upp. Först badade jag på äventyrsbadet på Piteå Havsbad med projektarbetet (man blev som ett barn på nytt!) och det var grymt roligt! Troligtvis ska jag med Rebecka till Kåbdalis på lördag också, riktigt nice! Efter Havsbadet åkte lagade jag middag med Rebecka, Maria och Erika. Tacos, riktigt gött! Sen badade jag jacuzzi  i väldigt många timmar. Riktigt trevligt med tjejsnack. Rullade mig i snön vid ett tillfälle och idag känner jag mig lite smått förkyld, men det var det värt! Sedan såg vi Svenska Rivieran och pratade ännu mer innan vi åkte hem vid 12. 
 
Jag kan sammanfatta gårdagen med ett ord: klor.

En vanlig dag i Stockholm

En vanlig dag i Stockholm. Varit in till stan och kollat på delarna till vårt nya kök. Tror det kommer bli otroligt snyggt! Och välbehövligt...

Har även sett Top Model Sverige. Garvar så hårt åt dem, de kan vara så otroligt löjliga. Extra hårt skrattade jag åt Eleonore (?) som vägrade klippa av sitt hår. Anledningen: inga korthåriga tjejer får killar. HAHA! Hur många killar dreglar inte över Emma Watson? Det enda roliga är ju att se fotograferingen och hur bilderna blir. 
 
Här får ni en bild på Dunder-hunden som gnällde konstant på HTH:
 
Bilden är tagen från Sofias blogg. Vill bara visa hans otroliga charmiga stil då han ligger ner... KOLLA BAKBENEN!!!

Hufvudstaden

Sitter just nu i lägenheten. På mina fötter har jag en varm hundkropp, en English Staffordshire vid namn Dunder. En gammal gubbe, en Dundergubbe helt enkelt. Min brors flickväns hund som är på besök över helgen. Blir supermysigt om han slutar gnälla, snarka och fisa hela tiden.
 
Precis när jag kom hit pratade jag med Lisa, jag har bearbetat henne lite och hon kommer nu följa med mig till Australien för backpacking! Är nog världens lyckligaste människa just nu! Så vi får se hur jag gör med au pair-planerna. Antingen gör jag det och backpacking, eller annat jobb och backpacking eller så backpackar jag bara. Vi får väl se. Ska prata ihop mig med Lisa så får vi planera allt tillsammans. Jag tror det kommer bli grymt hur vi än gör och jag är så himla excited!
 
I dag fyller även mitt körkort ett år. Grattis till det!

Sista matteprovet och svar från NZ

Skrev mitt allra sista matteprov idag! Hejdå x, y, z, pi, e och i! Vi syns förhoppningsvis aldrig igen (utom i fysiken)! Fast trots att jag är spyless matte kommer jag säkert gå en utbildning som innehåller just det senare i livet. Vi får väl se. Måste nästan erkänna för mig själv att jag kommer sakna mattens logik. Ett plus ett blir två och kommer aldrig kunna bli något annat.
 
Fick även svar från min kompis kompis om kompisens kompis familj som letar au pair. Min kompis kompis (låt oss bara kalla henne K för att slippa det tjorvet) sa dock att jag hade varit perfekt för hennes familj eftersom vi har liknande intressen (skidor, handboll och fotboll) men tyvärr har de redan hittat en au pair som kommer i augusti. Måste säga att det var lite trist. Men Ks kompis har två barn, 1,5 år och 5 månader (alltså ca 2 och 1 år när jag kommer) och det är de som jag ville komma i kontakt med. Tyvärr visste jag inte att barnen var så unga, så jag kommer förmodligen inte ta det jobbet. Men de har tydligen en stuga i Taupo, vilket är nära till skidåkning!
 
Just nu är jag så trött att jag är illamående och jag skulle förmodligen kunna sova i flera dygn, mosig i skallen som jag är efter fyra timmar med matte. Kommer garanterat skratta åt min svenska i detta inlägg senare, men just nu orkar jag inte bry mig. Nu ska jag se på Supernanny och lära mig några knep!

En olycka kommer sällan ensam

Goda ting brukar ju vara tre. Då borde väl det vara samma sak med onda ting? En liten lista på de tre saker som hände idag:
  • Mina hörlurar gick sönder. Jag har ljud, men volymkontrollen på sladden är död.
  • Min iPhone gick sönder. On/off-knappen gick inte att trycka in, satt fast totalt. Plus att den har fått för sig att den ska stänga av sig lite när den själv vill. Kraschar och startar upp igen. Så ni som har appar som kraschar, tänker er det med hela telefonen när ni ibland får sms. Nu är den inne på lagning och eftersom de inte fixar enskilda fel så kommer jag få en helt ny telefon! Utan skada i nedre, högra hörnet efter att jag tappade den i golvet i Vero Modas omklädningsrum. Och förmodligen ett nytt copter-skydd. Men tills dess dras jag med en Nokia C2. Knappsats. Som jag knappt kan hantera längre. Tar 100 år att smsa.
  • Känslan när jag stänger dörren som går i lås och jag precis hör klicket när jag inser: "Fuck. Jag har inga nycklar med mig." Minus tio grader. Inte klädd för att stå ute i över en timme tills mamma skulle komma hem. Så jag fick mig en powerwalk till Lisa och sedan hem. Tack för lånet av öronmuffar, mjukisbyxor och det varma huset!
Sen har jag haft min sista schemalagda mattelektion i dag. Kursprov på torsdag. Och jag har inte hunnit plugga något. Underbart.
 
Nu ska jag sova innan jag smäller av en atombomb. Hoppas jag inte stryps av lakanen bara...

En kompis kompis kompis...

Rubriken sammanfattar det egentligen ganska bra. Blev kontaktad av en kompis till mig i går, som har en kompis som bor på Nya Zeeland (säger man på eller i? Det är ett land, men det är en ö...) som i sin tur har en kompis som söker en au pair. Ska kontakta min kompis kompis och höra lite mer, hann aldrig det eftersom jag var borta hela dagen i går. Shoppade två t-shirts på Gina Tricot (rea is my friend), ansiktsmask och hårinpackning. Sedan blev det film och Melodifestival med M och hennes kusin. Riktigt trevligt!
 
Antal kompis i detta inlägg: 8 (inklusive rubrik)

Fredag

Galet bra fredag!
 
Vad jag har märkt är att när folk skriver det så är det oftast alkohol inblandat, men inte för mig. Åtminstone inte i kväll, även om jag gärna hade velat det, haha! Kvällen tillbringades istället med M, hann se både The Impossible (handlar om tsunamin i Thailand) och Pitch Perfect (a ca-wow!). Rekommenderar verkligen båda! (Detta innebär förresten att jag har sett tre filmer i dag eftersom vi såg What's eating Gilbert Grape? på engelska C. Nytt rekord kanske? Nej. Men nästan!)
 
Var även chaufför åt mamma som åt surströmming hos en vän (blä) och åt morfar och R med vänner som skulle på Furuborg och äta. Hämtade dem 2340, snack om krut i pensionärerna! Fick dessutom 160 svenska riksdaler för besväret, satt fint eftersom plånboken ekar just nu. Fast det kändes lite fel att ta emot dem, men det var tydligen inte förhandlingsbart. Jaja, jag skulle köpa mig något fint tyckte dem. Som en hamburgare... Haha, ja de har då haft trevligt i alla fall!
 
Nu tänker jag se ett avsnitt Bondi Rescue innan jag ska sova. Börjar bli redigt trött. Morgondagen (eller idag..?) ska tillbringas med M igen, ta hand om oss själva-kväll och Melodifestival. Gött!
 
 
 

*


Paltkalas

En riktigt skön dag. Pluggat lite matte (ytterst lite, måste verkligen skärpa mig, kursprov på torsdag nästa vecka och jag ligger ca 40 sidor för långt bak), skottat snö (Jippie! Eller så inte...) och varit på paltkalas hos morfar och R. Ungefär hela tjocka släkten var där. Båda mina morbröder med familjer, morfar, R och jag. Totalt sju personer och en hund. Mycket trevlig kväll och paltschwiimen var ett faktum (för er icke invigda norrlänningar som läser bloggen: även kallat paltkoma. Extrem trötthet efter att ha ätit mycket palt eller mjölmat). Så nu ska jag göra en tidig kväll (det skulle jag förresten göra i går också, men det slutade med att jag sökte jobb till sent på natten)! Guten nacht!
 

Utbildningsmässa

I dag ägde den årliga utbildningsmässan rum. Som trea på gymnasiet får vi gå från 9 till 15, vilket egentligen innebär att vi är lediga från lektioner. 
 
Från början var det så mycket folk att vi knappt kunde röra oss mellan montrarna. Det finns de väldigt intelligenta typerna som stannar i gången och stoppar upp all rörelse istället för att kliva åt sidan, förstår verkligen inte vad de tänker. Totalt var jag där ungefär mellan 915 och 1415. Jag som bara hade tänkt gå en snabb vända, tji fick jag.
 
Hann i alla fall prata med nästan alla stora universitet (Umeå, Luleå Tekniska, Linköping, Uppsala och Lund) samt med Studentum, Studera, EF, Norrbottens läns landsting (119/65 i blodtryck, 100 i saturation och 5,1 i blodsocker, check!), polisen, räddningstjänsten och försvarsmakten (funderar på att göra GMU). Hann även vara med i många olika tävlingar, så nu väntar jag bara på att de ska ringa och säga att jag vunnit en 64 GB iPad och runt 20 biobiljetter!
 
Vad jag aldrig tänker på när jag går på mässan är att ta så lite kataloger som möjligt, så utöver alla saker och priser jag får blir det en extrem vikt att bära hem... En liten bild på vad jag lyckades få med mig:

X antal kataloger, broschyrer och informationsblad, vatten, nyckelband, mugg, pennor, tandborste+tandkräm, kondom, reflex, diskborste och en tygpåse jag tryckte själv hos Borås Textilhögskola.
 
Stoltast är jag nog över min t-shirt jag vann hos Försvarsmakten. Varje år har de en maskin som testar logik, simultankapacitet, minne och impuls (ungefär), och i år lyckades jag få hela 85 % vilket placerade mig på tredje plats under den omgången! Totalt sett under dagen tror jag att jag låg kvar på tredje plats.
 
Knallorange craft-tshirt i funktionsmaterial (en militär fick hoppa ner i en låda för att fixa en damtröja åt mig, haha!
 
Under dagen är det även en inspiratör som kommer och pratar. Under de tre år jag har varit på mässan har det varit Isabella "Blondinbella" Löwengrip, Adam Tensta och i år Marika Karlsson. Marika har vunnit pris som årets bästa kvinnliga komiker (år 2006 och 2012 tror jag) och hon var riktigt bra! Lite humor skadar aldrig och hon lyckades samtidigt vara väldigt motiverande och inspirerande. Jag tror aldrig jag har varit med om att en hel sal har gått från asgarv till seriöst allvar på så kort stund. Finns inget annat jag kan säga än att det var ruskigt bra!
 
 
Efter det här inser jag dock att jag verkligen inte orkar börja plugga direkt efter gymnasiet. Jag vill göra något annat ett tag.

Familj nummer 3

Fick ett meddelande från en familj på Nya Zeeland för två dagar sen men märkte det i går. Familjen bor i Bay of Plenty vilket tydligen ska vara väldigt fint, men jag vet inte om familjen var något för mig. Sonen, sju år, är hemskolad och det är tänkt att jag ska sköta hans skolgång. För mig känns det som att någon legitimerad ska ta hand om det, särskilt eftersom han har lärningssvårigheter. De skrev att jag skulle höra av mig om jag var intresserad och jag tänker nog tystnaden tala, de har trots att många intresseanmälningar från andra blivande au pairer.
 
Jag har fortfarande inte mailat tillbaka till den fransk-svenska familjen. Gruvar mig. Vet inte hur jag ska göra, vad jag ska svara.

Nyupptäckt allergi?

Ännu ett trauma har skett i dag. Har sedan tidigare varit överkänslig/allergisk mot citrusfrukter och nu är jag förmodligen det även mot röda bär. Är prickig och det kliar över hela kroppen efter två smoothies, lagom kul!
 
Hur blir det med jordgubbar med glass och grädde i sommar?

Demonkatt och inställning till livet

Riktigt seg dag i dag. På väg hem från skolan sitter en katt utanför huset, ihopkurad som ett lejon beredd på att hoppa på sitt byte och stirrar på mig. Jag förväntar mig nästan att den ska attackera mig bakifrån så fort jag passerat, men jag klarade mig in tack och lov. När jag sedan kommer hem från småttingarnas träning (är hjälptränare åt några handbollstränare) så sitter samma katt och stirrar igen. Ihopkurad. Redo för attack. Det är inte första gången och jag tror att den planerar ett mord. Kanske är den besatt av en demon av något slag?
 
Tjejerna var för övrigt väldigt söta på träningen och de påminner mig om varför jag vill jobba med barn. De gör mig glad, så enkelt är det. De är roliga att prata med, de ser världen på ett annorlunda sätt och de är så raka och ärliga.
 
"Det här suger!"
"Men det är nyttigt, ni behöver öva på det!"
"Men vad taskig du är! Jag kan inte ens! Det går inte!"
 
Vad säger man? Det sitter i huvudet. Går man in i en match och tror att man kommer att förlora är matchen redan förlorad. Inställningen är allt. Man måste tro på sig själv.
 
Jag måste tro på mig själv. Jag kan klara det här. Jag kan resa drygt 15200 kilometer alldeles själv. Jag kommer klara det om jag tror att jag kommer att klara det. Jag kommer klara det!

Instagram & Bloglovin

Har nu även skrivit in min Instagram (@carlssonlina) och lagt upp en Bloglovin-knapp!

Helgen

Äntligen hemma hos mamma igen efter en trevlig helg med pappa hos farmor och farfar.
 
Fredag kväll åt vi farmors hemlagade palt, så sjukt gott! Sedan såg vi ungefär halva Bilbo innan vi gjorde en tidig kväll eftersom planen var att åka skidor på lördagen.
 
Lördag visade ungefär -20 grader hemma, men Kåbdalis hemsida visade -11 så jag och pappa åkte i alla fall (syster mådde inte bra och stannade hemma). Väl i Kåbdalis visade termometern -21, så vi fortsatte bort till Jokkmokks marknad där termometern visade närmare -26. Vi höll ändå ut i några timmar och kom hem med tre tennarmband (till mig, syster och pappas fru), två renkorvar, sockar och bröd. Oj vad norrländskt det lät med renkorv och tennarmband... Åt även en himla god älgchili där borta (ännu mer norrländskt)! Middag intogs hos några goda vänner. Pizza och kebabtallrik till oss "barn" och de vuxna åt thaiinspirerade musslor. Riktigt trevlig dag och kväll.
 
 
I dag, söndag, har det varit allmänt slappt. Skulle plugga matte, men det struntade jag i som vanligt. Sen åkte vi till min faster och mina kusiner i Luleå där vi fick fisksoppa till middag och sedan skjutsade vi pappa till Luleå Airport. 

Student 2013

I dag fick vi äntligen våra studentmössor! Glädjen är stor, inte bara över mössan utan över vad den symboliserar. Vi ska faktiskt ta studenten i år! 7 juni 2013, då smäller det!
 
 
 
Inget internet i helgen, vilket innebär bloggtystnad. Det fungerar nämligen inte att blogga från telefonen för mig.

Umeå Universitet

Äntligen hemma efter en lång, utmattande men ändå ganska trevlig dag.
 
Resan började 0530. Och då menar jag resan upp för sängen. För den tog sin lilla tid vill jag lova. Jag har nog aldrig varit en morgonmänniska (förutom då jag var en väldigt liten unge) och halv sex på morgonen var inte så uppskattat. En timme senare knatade jag till busstationen i -15 grader. Kanske inte så värst kallt om man bara säger det så, men med bara jeans på benen stack det lagom trevligt i låren då jag var framme.
 
Bussen mot Umeå Universitet skulle gå 0730 och två av tre bussar stod som avtalat där 0715. Den tredje var avbeställd, sa en av busschaufförerna vilket skapade lite panik och SYV-ar sprang runt som yra höns. Tillslut kom den sista bussen och allt gick som på räls. Framme strax innan 10 och där fick vi lite information av studenter innan vi fick springa runt som vi ville.
 
De slutade med att jag gick på läkare/biomedicin/biomedicinsk analytiker, polisutbildningen och genusvetenskap. Alla var riktigt intressanta, med undantag för biomedicinsk analytiker! Hann även träffa min syster som jag och två kompisar åt lunch med, sedan visade hon mig IKSU (kärlek till det gymmet, där kommer jag bo om jag pluggar på UMU) och hon följde även med mig på polisutbildningen innan hon gick hem till sig. Trevligt med sällskap (och vägvisare)!
 
På hemvägen kom vår buss sist av alla, så vi var lagom pigga och glada. Vi lämnade Umeå runt 1615, snacka om lång dag! Tack och lov hade vi en underbart härlig busschaufför:
"Är alla med? Då åker vi! Nu skiter vi i det här!"
"När vi börjar närma oss Piteå får ni guida mig, jag hittar till havsbadet men inte till busstationen. Visst är det tryggt med en chaufför som inte vet vart vi ska? Sov så gott!"
"Jaha, alla bäbisar, nu får någon guide kliva fram!"
Slutade med att jag satt i guidestolen och guidade henne. Använde mig av mina guidekunskaper som utbildad skärgårdsguide, eller så inte. Kom i alla fall nyss hem, hade så tur att jag fick skjuts hem av en kompis istället för att gå i kylan.
 
Är helt slut, känns som att jag skulle kunna sova i hundra år. Ändå sov jag en stund på båda bussresorna. Gör ont i hjärtat när jag tänker på att jag måste plugga matte, så jag tror jag sätter mig framför tv:n istället. Bra prioritering om ni frågar mig!

Men nu blev det här ett långt och tråkigt inlägg utan bild. För vet ni vad? Jag tog ingen bild. Sorry.

Tips från coachen...

...Använd ALDRIG Euroshoppers batterier. Har läckt batterisyra i min miniräknare. Var lagom trevligt när den lade av på matteprovet för några veckor sedan. Utan miniräknaren är jag ingenting!
 
Nu är det fixat i alla fall och åter till matte E!

 

Australien, Frankrike, Nya Zeeland, Storbritannien...

Slutade 1105 idag och har sedan jag kom hem suttit och lekt med designen. Så nu har jag en ny, enkel och betydligt finare design.
 
Fick tillbaka ett svar från familj nummer 2 och måste ju erkänna att det lockar. Väldigt mycket! Men jag vill inte ta ett beslut alltför snabbt, då kommer jag säkert ångra mig. Vad jag fått veta om familjen verkar mycket bra och jobbet sträcker sig från september 2013 till juli 2014. Helt perfekt enligt mig.
 
Den stora frågan är bara om jag vill till Frankrike? Vill jag spendera 10 månader där eller i Australien? Åh, dessa beslut... Inväntar ett svar från Mikaela som är au pair i Nantes, så får vi se om det gör mig något klarare i huvudet.

Whaaaat?

Från 2 sidor på Easy Match i går till 6 (!!!) idag. Vad hände? Massor med australienska familjer också! Hoppet börjar återvända!
 
Det finns alltså någon positiv sak med att fylla 19.
 

Familj nummer 2

Fick precis ett mail från en svensk-fransk familj i Paris. Känner att denna lockar lite mer, även om det fortfarande är Frankrike dit jag inte riktigt vill. Kanske blir jag bara lockad för att det faktiskt är någon som kontaktar mig? Tänk om de här familjerna är min sista chans och om jag inte tackar ja så blir jag kvar här i alla fall?
 
Usch, denna press. Problemet är att alla australienska familjer lägger upp sina profiler två månader innan de vill att au pairen ska stå utanför dörren, vilket innebär att alla familjer som söker nu vill ha en au pair i april/maj. Och det funkar ju inte riktigt för mig.
 
Fick även svar från familj 1. De har hittat sin au pair (sörjer inte över det precis, bara glad för deras skull och över att de faktiskt mailade och sa det och inte bara tystnade). De frågade även om de kunde skicka mitt mail till en god vän som har sidan Nannynou eftersom de verkligen tyckte om min profil och tror att jag skulle vara en perfekt kandidat. Vet inte riktigt vad jag ska svara på det. Jag vill verkligen inte binda mig till Frankrike via en organisation, men jag vet inte heller om det är det de menar? Fransmän och engelska, om ni förstår vad jag menar.
 
Det känns dock bra att familjer faktiskt har börjat höra av sig till mig, det betyder ju att min profil faktiskt funkar och att någon fattar tycke för den! Och att någon skulle kunna tänka sig att låta mig ta hand om deras barn. Egoboost i vardagen. Nu gäller det att författa ihop ett svar till båda familjerna, men först och främst till den svensk-franska som verkade trevlig. Vi får väl se, vill veta mer om dem innan jag drar några slutsatser. Wish me luck!
 

Corgi Flop

Av någon dum anledning kan jag inte bädda in, men här har ni en galet rolig youtube-video. Fast det kanske bara är min humor? Tack Teres för tipset (även om det var väldigt länge sedan du la upp den, jag ligger lite efter...)!

Bloggdesign

Tittar på en ny bloggdesign. Den här tillfälliga har jag haft alldeles för länge. Vi får se hur det blir. Någon som är duktig på designer får gärna höra av sig!

Svar till familj 1

Sent i går kväll svarade jag den franska familjen som kontaktat mig. Jag bad att få veta lite mer om dem eftersom de knappt har någon information på hemsidan, inte heller har de någon bild. De har inte svarat ännu, så i värsta fall var allt en bluff och jag riskerar att få mängder av mail från någon idiot. I bästa fall kollar de inte mailen så ofta.
 
Även om jag inte känner för att åka till Frankrike, får nästan ångest bara av tanken på att behöva prata franska ("I like to learn but hate being taught" som Winston Churchill (?) sa. Jag vill gärna lära mig flytande franska men vill samtidigt inte till Frankrike. Knepigt, knepigt.). Känns dock bra att veta lite mer om dem innan jag avfärdar dem totalt. Vem vet? Det kanske är dröm-värdfamiljen?
 

10 saker om mig

  • Jag hatar spindlar (och jag vill till Australien!?).
  • Jag älskar att resa, uppleva nya kulturer och se nya saker.
  • Jag har en otroligt blandad musiksmak, jag lyssnar på nästintill allt från klassisk pianomusik till hårdrock. Det är förmodligen bara hiphop och rap (och metal och "screamo") som verkligen tar emot. Fast ibland går även det ner.
  • Jag har drömt om Australien sedan ettan på gymnasiet, alltså sedan hösten 2010.
  • Jag har den turen att jag "bor" på två ställen, i den lilla norrländska staden med 41 0000 invånare med min mamma, samt att min pappa bor i Stockholm som är betydligt större. Jag får de bästa från två världar.
  • Min största anledning till varför jag tvekar inför att åka till andra sidan jordklotet är för att jag är rädd för att någon av mina nära och kära ska dö under tiden jag är där.
  • Jag hatar att prata i telefon, speciellt med okända människor. SMS is the shit.
  • Jag går det naturvetenskapliga programmet med inriktning naturvetenskap och tar studenten nu i juni 2013.
  • Jag har turen att ha en syster via blod, men tre syskon till (två bröder och en syster) som tar en minst lika stor plats i mitt hjärta. Inte nog med det, pappas fru är också otroligt viktig för mig och via henne har jag en underbar extra-släkt. Jag har helt enkelt massor av extra människor som jag bryr mig otroligt mycket om.
  • Skidåkning är förmodligen min stora passion i livet, vilket jag bara förstår någon gång då och då. Typ när den perfekta carvingsvängen får mig att känna mig fri, när backen fortfarande ser ut som ett vitt manchester tyg som får fötterna att vibrera så tårna tappar känseln eller när jag susar genom lätt pudersnö och det känns som att jag susar fram på moln.

Tack...

...Till den okända kvinnan som gav mig en plastkasse när min papperskasse gick sönder utanför Ica och alla mina varor spred ut sig runt kundvagnarna. Tack för hjälpen, okända medmänniska!

Möjligheter

Kvällen igår tillbringades med Lisa där vi utbytte presenter och tittade på James Bond. Försöker se alla klassiska Bond, men You Only Live Twice var då absolut sämst hittills. Av Lisa fick jag i alla fall två body lotions och en shower gel från The Body Shop som luktar helt ljuvligt! Tack sötnos!
 
Senare på kvällen agerade jag taxi åt min mamma och hennes kompisar. När vi ska åka sätter sig mammas kompis man P bredvid mig fram ("Jag är inte blyg!") och berättar att han hörde att jag vill till Australien. Han lät så allvarlig att jag trodde att han skulle avråda mig, men icke! Snarare tvärtom. Han har en syster (tror jag att det var..) som har bott i Sydney i fyra år och har mängder med vänner där. En av vännerna kommer till hennes bröllop och tanken är att hon ska få lägga ut lite krokar åt mig. Hur underbart är inte det?
 
Jag hade tänkt åka som au pair, det tror jag inte någon har missat, men varför inte kombinera det? Jobba som au pair ger inte så mycket pengar, men om jag har ett extraknäck eller bara ett annat jobb skulle det vara helt annorlunda. Vi får väl se vad som händer!